24. septembar 2015.24. sep 2015.
HUMANA AKCIJA POBEDE ZA ŠABAC

SAKUPLjENO 40 JEDINICA KRVI

Odbor za zdravlje koalicije Pobeda za Šabac, na Svetski dan srca, u utorak, je organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi, u prostorijama Kulturnog centra. Na ovaj način sakupljeno je 40 jedinica dragocene tečnosti.
-Promocija svakog vida davalaštva je jedan od ključnih prioriteta zdravstvene politike na lokalnom nivou. Mi na praktičnom primeru pokazujemo kako treba biti odgovoran i kako svaki političar treba da se ponaša. Politika nije samo apstrakcija, nego konkretno činjenje, da pomognemo našoj zajednici, da joj bude bolje, rekao je član Gradskog veća dr Branko Vujković, koji je ovom prilikom peti put dao krv.
Dr Jovan Ćirić je izjavio da na ovaj način žele da pokažu koliko je edukacija i prevencija važna u očuvanju zdravlja. Smatra da politički kapacitet i profesionalni autoritet treba iskoristiti za aktovnosti koje će služiti građanima.
Odbor za zdravlje Pobede za Šabac apelovao je na građane da što češće daju krv i da u saradnji sa slučbom transfuzije Opšte bolnice Šabac zajedno rade na promociji dobrovoljnog davalaštva.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa