1. oktobar 2015.1. okt 2015.
SAVET ZA BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU

EDUKACIJA NAJMLAĐIH

Članovi Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca organizovali su prvu ovogodišnju akciju namenjenu najmlađim šabačkim učenicima
Više od 150 mališana iz osnovnih škola “Vuk Karadžić”, “Nata Jeličić” i “Sveti Sava” prošlog ponedeljka sticali su osnovna znanja o pravilnom ponašanju u saobraćaju. Predstava „Usporite u zoni škole“ ispunila je svoj edukativni cilj, a šabački prvaci su rado pristali da učestvuju u njoj. Prvu ovogodišnju akciju namenjenu najmlađim učenicima osmislili su članovi Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca.
- Drago mi je da smo da na ovaj način obeležili početak Dečje nedelje. Želimo da edukujemo decu o pravilnom ponašanju u saobraćaju, i na šta sve treba da obrate pažnju kada su u blizini ulice. Mi smatramo da je edukacija najbolji vid prevencije, te da se na taj način smanjuje mogućnost eventualnih problema. Deca veoma lepo reaguju na savete koje im, kroz uloge njihovih junaka, poručuju glumci ove predstave. Znanje koje ovde steknu primenjuju i kasnije u realnom životu. Želimo da na ovaj način pospešimo edukaciju i roditelja, jer će deca u ovakvim akcijama videti šta je pravilno ponašanje u saobraćaju, naveo je Nemanja Pajić, predsednik Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja.
Veliki deo poslova koje obavlja savet je plod zajedničkog rada ovog tela i republičke Agencije za bezbednost saobraćaja. Saradnja dve institucije je veoma dobra, i nastaviće se i u narednom periodu.
- Šabac je pohvaljen zbog rezultata koje smo ostvarili. Ušli smo u projekat 10 gradova koji sarađuju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, a uskoro nas očekuje i zajednički sastanak u našem gradu, dodao je Pajić.
Na kraju priredbe đacima su podeljeni poklon paketi grada Šapca, koji sadrže majicu i bukvar pravilnog ponašanja u saobraćaju. Ova i slične akcije realizovaće se i u narednom periodu u svim šabačkim školama.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa