Инфо

1. октобар 2015.1. окт 2015.
САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ

ЕДУКАЦИЈА НАЈМЛАЂИХ

Чланови Савета за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца организовали су прву овогодишњу акцију намењену најмлађим шабачким ученицима
Више од 150 малишана из основних школа “Вук Караџић”, “Ната Јеличић” и “Свети Сава” прошлог понедељка стицали су основна знања о правилном понашању у саобраћају. Представа „Успорите у зони школе“ испунила је свој едукативни циљ, а шабачки прваци су радо пристали да учествују у њој. Прву овогодишњу акцију намењену најмлађим ученицима осмислили су чланови Савета за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца.
- Драго ми је да смо да на овај начин обележили почетак Дечје недеље. Желимо да едукујемо децу о правилном понашању у саобраћају, и на шта све треба да обрате пажњу када су у близини улице. Ми сматрамо да је едукација најбољи вид превенције, те да се на тај начин смањује могућност евентуалних проблема. Деца веома лепо реагују на савете које им, кроз улоге њихових јунака, поручују глумци ове представе. Знање које овде стекну примењују и касније у реалном животу. Желимо да на овај начин поспешимо едукацију и родитеља, јер ће деца у оваквим акцијама видети шта је правилно понашање у саобраћају, навео је Немања Пајић, председник Савета за координацију послова безбедности саобраћаја.
Велики део послова које обавља савет је плод заједничког рада овог тела и републичке Агенције за безбедност саобраћаја. Сарадња две институције је веома добра, и наставиће се и у наредном периоду.
- Шабац је похваљен због резултата које смо остварили. Ушли смо у пројекат 10 градова који сарађују са Агенцијом за безбедност саобраћаја, а ускоро нас очекује и заједнички састанак у нашем граду, додао је Пајић.
На крају приредбе ђацима су подељени поклон пакети града Шапца, који садрже мајицу и буквар правилног понашања у саобраћају. Ова и сличне акције реализоваће се и у наредном периоду у свим шабачким школама.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa