8. oktobar 2015.8. okt 2015.
GRADONAČELNIK ŠAPCA POSETIO DRUŠTVO RAČUNOVOĐA

ZA VEĆU POSLOVNU SIGURNOST

U sklopu aktivnosti kojima grad pokušava da unapredi privredni ambijent i sigurnost poslovanja, gradonačelnik Šapca razgovarao je sa članovima lokalnog Društva računovođa i revizora
Nakon susreta sa članovima Advokatske komore, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prošlog četvrtka razgovarao je i sa predstavnicima Društva računovođa i revizora. Cilj ovih susreta je osmišljavanje strategije koja će osigurati pravnu i poslovnu sigurnost stranim investitorima, kao i lokalnim preduzetnicima i poljoprivrednicima.
- Veoma važno esnafsko udruženje, poput Društva računovođa i revizora mora biti uključeno u gradski sistem. Moja želja da se veliki broj ljudi zaposli u našem gradu, nije moguća bez adekvatne pravne i računovodstvene podrške. Ove dve velike i važne institucije mogu da pruže poslovnu sigurnost svim investitorima koji su spremni da ulažu u grad. Formulišući novu poslovnu politiku za 2016. godinu u gradu Šapcu, želimo da omogućimo novoosnovanim preduzećima, novim preduzetnicima, poljoprivrednim gazdinstvima i zadrugama, kvalitetnu uslugu pravnika i računovođa, rekao je Zelenović.
- Inicijativa gradonačelnika je za svaku pohvalu. Čekali smo dosta dugo da stvari krenu u pravom smeru. Spoj političke i profesionalne strukture nam je neophodan, kako bi privredni rezultati bili bolji. Svaki sadašnji i budući privrednik znaće da je ono što radi ispravno, neće se izlagati eventualnim kaznama. Garantujemo im najkvalitetnije finansijske izveštaje, a uz našu podrško moći će na pravi način da se obrati bankama i investitorima. Logistika i podrška su pravi načini da unapredimo privredu u gradu i da učinimo sve što je moguće kako bi u skorijem periodu građani osetili boljitak, istakao je Dragoljub Sovilj, predsednik Društva računovođa i revizora Šabac.
Učesnici sastanka složili su se u oceni da je računovodstvo jedna od najvažnijih spona između privrede i države, te da u složenim ekonomskim prilikama do izražaja dolazi struka, odnosno sposobnost računovođa da pronađu rešenja koja će zadovoljiti obe strane.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa