Инфо

8. октобар 2015.8. окт 2015.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА ПОСЕТИО ДРУШТВО РАЧУНОВОЂА

ЗА ВЕЋУ ПОСЛОВНУ СИГУРНОСТ

У склопу активности којима град покушава да унапреди привредни амбијент и сигурност пословања, градоначелник Шапца разговарао је са члановима локалног Друштва рачуновођа и ревизора
Након сусрета са члановима Адвокатске коморе, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић прошлог четвртка разговарао је и са представницима Друштва рачуновођа и ревизора. Циљ ових сусрета је осмишљавање стратегије која ће осигурати правну и пословну сигурност страним инвеститорима, као и локалним предузетницима и пољопривредницима.
- Веома важно еснафско удружење, попут Друштва рачуновођа и ревизора мора бити укључено у градски систем. Моја жеља да се велики број људи запосли у нашем граду, није могућа без адекватне правне и рачуноводствене подршке. Ове две велике и важне институције могу да пруже пословну сигурност свим инвеститорима који су спремни да улажу у град. Формулишући нову пословну политику за 2016. годину у граду Шапцу, желимо да омогућимо новооснованим предузећима, новим предузетницима, пољопривредним газдинствима и задругама, квалитетну услугу правника и рачуновођа, рекао је Зеленовић.
- Иницијатива градоначелника је за сваку похвалу. Чекали смо доста дуго да ствари крену у правом смеру. Спој политичке и професионалне структуре нам је неопходан, како би привредни резултати били бољи. Сваки садашњи и будући привредник знаће да је оно што ради исправно, неће се излагати евентуалним казнама. Гарантујемо им најквалитетније финансијске извештаје, а уз нашу подршко моћи ће на прави начин да се обрати банкама и инвеститорима. Логистика и подршка су прави начини да унапредимо привреду у граду и да учинимо све што је могуће како би у скоријем периоду грађани осетили бољитак, истакао је Драгољуб Совиљ, председник Друштва рачуновођа и ревизора Шабац.
Учесници састанка сложили су се у оцени да је рачуноводство једна од најважнијих спона између привреде и државе, те да у сложеним економским приликама до изражаја долази струка, односно способност рачуновођа да пронађу решења која ће задовољити обе стране.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa