8. oktobar 2015.8. okt 2015.
ZORAN MILETAKOVIĆ KOMUNALNI REDAR IZ BOGATIĆA

OPČINjEN ČISTOĆOM VAROŠI

Malo ko s toliko ljubavi i pažnje radi svoj posao, kao Zoran Miletaković, koga njegovi prijatelji bolje znaju po nadimku Doktor, komunalni redar JKP Bogatić iz ove mačvanske varošice.” Doktor “ je uporan borac za čistoću. Raznoraznim smećem sa širokih trotoara i parkova je napunio desetine i stotine džakova u prvoj zoni Bogatića, ulici “Vojvode Stepe”, koja kažu upućeniji prosto zablista posle njegovog prolaska s specijalnim kolicima, hvataljkom i plastičnom metlom za smeće.
S ponosom ističe da su mu jutarnji prijatelji pekari, mleakadžije, prodavci novina i brojni drugi ranoranioci.
U pohodu na smeće kreće od ranih jutarnjih sati, čim popije prvu kafu u preduzeću. Odmah se hvata svog specijalnog alata koji se sastoji od nesvakidašnjih kolica ( gde zakačuje smetlarski džak), jedne hvataljke za hartiju i kesice, te plastične metle. U pohodu na smeće, kreće od malog parka, ispred zgrade Doma zdravlja u Bogatiću, gde prvo očisti teren. Potom dolazi duže zadržavanje ispred zgrada pošte, opštine, škole, privrednih objekata u samom centru...
- Nije teško. Navikao sam na rano ustajanje. Kad bi prolaznici bili malo pažljiviji i koristili više korpe za otpatke, kojih je puno na ovom prostoru, bilo bi i meni lakše, kaže Miletaković.
Posao nije nikada birao i uvek se trudio da pošteno zaradi. Posebno ga raduje što je krenuo stopama svog oca koji je u JKP Bogatić časno zaslužio penziju. Ističe da se posebno lepo oseća kad svežinu jutra “zapljusne” miris svežeg hleba iz kamiona koji ga raznose svako jutro.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa