29. oktobar 2015.29. okt 2015.
U CENTRU ZA STRUČNO USAVRŠAVANjE ODRŽAN

MATEMATIČKI TOBOGAN

Matematika itekako može biti zabavna kada joj se pristupi na nesvakidašnji način i to kroz igru. Da je to tačno pokazali su učenici VII1 OŠ „Janko Veselinović“ sa svojim profesorkama matematike Marijom Stojićević i likovne kulture Radmilom Matić. „Park nauke“ i prostorije Centra za stručno usavršavanje prošlog četvrtka bili su učionica, igraonica i radionica za male ljubitelje geometrije koji su učstvovali u neobičnom „Matematičkom toboganu“ na temu „Pitagorina teorema“.
- Čas je prevazišao moja očekivanja i pokazao da matematika nije bauk, već može biti zabavna i savladiva kroz igru - rekla je sedmakinja Lena Vujović.
Učenici su u „Parku nauke“ videli instalaciju „Dokaz Pitagorine teoreme“, a u Resurs centru „Matematički tobogan“ dobio je takmičarski karakter. Kroz pet igara - „Egipatski trougao“, „Dokaz Pitagorine teoreme“, „Matematički lanac“, „Ko zna zna“ i „Pitagorino drvo“, koja je pored matematičke zakonitosti prelazila i u zonu likovnog stvaralaštva, takmičari su prošli bez problema. Iako su u pojedinim trenucima pred njima bili veliki zahtevi oni su ih kroz igru lako prevazilazili, dok su im nastavnice bile samo vodiči kroz zanimljivu temu.
- Ovakav čas, van učionice i školske zgrade, još jednom je opravdao postojanje „Parka nauke“ i njegovih instalacija. Vrata Centra su i ubuduće otvorena za inovacije u nastavi - više nego zadovoljan bio je i direktor Centra za stručno usavršavanje Goran Stojićević.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa