29. oktobar 2015.29. okt 2015.
TRADICIONALNA MANIFESTACIJA „SUNČANA JESEN ŽIVOTA“ ODRŽANA U KULTURNOM CENTRU

RADOST ŽIVLjENjA NE POZNAJE GODINE

Tradicionalna završna svečanost u okviru „Oktobar - mesec solidarnosti sa starima“ Gerontološkog centra Šabac i Gerontološkog kluba održana je prošlog petka u Velikoj sali Kulturnog centra. Hor, solisti, orkestar, recitatori i glumci Gerontološkog kluba priredili su nezaboravno veče u kome je bilo mesta samo za pesmu, igru, šaljive skečeve, i nezostavno kolo za kraj. Živeći „punim plućima“ u svome „trećem dobu“ podelili su svoju radost u prijatnim trenucima pretposlednje oktobarske večeri.
- Koncert je kruna našeg angažovanja u oktobru. Ponosni smo na ovaj program. On je zaista sve ono što mi maksimalno možemo da pružimo od naših korisnika, Kluba i Centra, i ja sam, iskreno rečeno, zadivljen i zadovoljan svima njima - rekao je direktor Gerontološkog centra Šabac Milan Popović.
Kao i svake godine literarni konkurs na teme „Starima s ljubavlju“ i „Oslonimo se jedni na druge“ pokazao je svu umešnost kada je u pitanju književni izraz najmlađih Šapčana. Ovoga puta priliku da pokažu šta umeju po tom pitanju imali su učenici od petog do osmog razreda OŠ „Jevrem Obrenović“. U oštroj konkurenciji, kako je istakao direktor Gerontološkog centra, odabrani su najbolji. Prvonagrađenoj Nikolini Davidović, učenici V3, drugonagrađenoj Jani Stanisavljević, učenici VI, i trećenagrađenom Đorđu Mijailoviću, učeniku VII2, za radove „Kad ostariš“, „Starima s ljubavlju“ i „Oslonimo se jedni na druge“ pripale su diplome i vredne knjige.
Programom „Lepo kažeš - vreme teče“ članovi Gerontološkog kluba na najbolji mogući način zaokružili su oktobarska dešavanja povodom meseca solidarnosti sa starima. Sa porukom „kad se zimus popnete na brdašce, stavite ruku na srdašce i setite se ovog dobra - 30. oktobra“ oprostili su se sa publikom koja ih je nagradila burnim aplauzom u prepunoj sali Kulturnog centra.
Gerontološki centar Šabac spada u mali broj ustanova u Srbiji koji već sedamdeset jednu godinu u kontinuitetu brine o starim licima. Uskoro bi trebao da dobije i licencu tako da se ovih dana ubrzano radi na rekonstrukciji krova, a sledeća na redu je i rekonstrukcija kuhinje po hasapu.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa