5. novembar 2015.5. nov 2015.
STRUKA NAGRADILA PROJEKTE JUP „PLAN“

DVA VREDNA PRIZNANjA

Na Međunarodnom salonu urbanizma, Javno urbanističko preduzeće „Plan“ nagrađeno u kategorijama Plan generalne regulacija grada i Urbanističkog projekta i realizacije
Sa tradicionalnog Međunarodnog salona urbanizma, održanom 6. novembra, u Šabac su stigle lepe vesti. Javno urbanističkom preduzeću „Plan“ pripala su dva priznanja. Za projekat Plana generalne regulacije grada osvojena je prva nagrada, pri čemu je prezentovana novina u pogledu visinske regulacije objekata, koja podrazumeva da zgrade iste spratnosti moraju biti identične i po samoj visini objekta.
- Utisci iz Niša su sjajni. Volimo da se pojavimo na Salonu urbanizma, pošto je to stručna manifestacija koja se održava pod pokroviteljstvom društva urbanista Srbije. U kategoriji Planova detaljne regulacije dobili smo ravnopravno prvu nagradu sa kolegama iz Niša. Nagrađen je naš Plan detljne regulacije Šabac revizija, koji je najveći plan po obimu i sadržaju koji smo uradili tokom prošle godine. Ovaj strateški dokument imao je, za razliku od drugih planova, neuobičajeni segment koji se odnosi na Plan visinske regulacije za centralno gradsko jezgro. To je ocenjeno kao izuzetnost i zbog toga smo dobili prvu nagradu, navodi Slavica Ferenc, arhitekta JUP „Plan“.
Projekat rekonstrukcije Trga šabačkih žrtava osvojio je drugo mesto u kategoriji Urbanističkog projekta i realizacije. Arhitekta Bojan Alimpić, jedan od autora idejnog rešenja, kaže da mu značajno priznanje na početku profesionalne karijere znači dosta za budući rad, i dodaje da je nagrada rezultat timskog rada velikog broja ljudi.
- Ovo je velika stvar za našu firmu, ali i za mlade saradnike i neformalne grupe građana koji su učestvovali u dizajnu izradi projekta rekonstrukcije Trga šabačkih žrtava. Ukazana nam je velika čast da budemo nagrađeni na najvažnijoj domaćoj urbanističkoj smotri. Priznanje predstavlja i veliki podstrek za budući rad i doprinosi samopouzdanju na početku profesionalne karijere, naveo je Alimpić.
24. Međunarodni salon urbanizma ove godine organizovan je u Nišu. Za nagrade u 14 kategorija bila su prijavljena čak 124 rada, što uspeh Javno urbanističkog preduzeća „Plan“ i zaposlenih u ovoj ustanovi čini još većim.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa