Инфо

5. новембар 2015.5. нов 2015.
СТРУКА НАГРАДИЛА ПРОЈЕКТЕ ЈУП „ПЛАН“

ДВА ВРЕДНА ПРИЗНАЊА

На Међународном салону урбанизма, Јавно урбанистичко предузеће „План“ награђено у категоријама План генералне регулација града и Урбанистичког пројекта и реализације
Са традиционалног Међународног салона урбанизма, одржаном 6. новембра, у Шабац су стигле лепе вести. Јавно урбанистичком предузећу „План“ припала су два признања. За пројекат Плана генералне регулације града освојена је прва награда, при чему је презентована новина у погледу висинске регулације објеката, која подразумева да зграде исте спратности морају бити идентичне и по самој висини објекта.
- Утисци из Ниша су сјајни. Волимо да се појавимо на Салону урбанизма, пошто је то стручна манифестација која се одржава под покровитељством друштва урбаниста Србије. У категорији Планова детаљне регулације добили смо равноправно прву награду са колегама из Ниша. Награђен је наш План детљне регулације Шабац ревизија, који је највећи план по обиму и садржају који смо урадили током прошле године. Овај стратешки документ имао је, за разлику од других планова, неуобичајени сегмент који се односи на План висинске регулације за централно градско језгро. То је оцењено као изузетност и због тога смо добили прву награду, наводи Славица Ференц, архитекта ЈУП „План“.
Пројекат реконструкције Трга шабачких жртава освојио је друго место у категорији Урбанистичког пројекта и реализације. Архитекта Бојан Алимпић, један од аутора идејног решења, каже да му значајно признање на почетку професионалне каријере значи доста за будући рад, и додаје да је награда резултат тимског рада великог броја људи.
- Ово је велика ствар за нашу фирму, али и за младе сараднике и неформалне групе грађана који су учествовали у дизајну изради пројекта реконструкције Трга шабачких жртава. Указана нам је велика част да будемо награђени на најважнијој домаћој урбанистичкој смотри. Признање представља и велики подстрек за будући рад и доприноси самопоуздању на почетку професионалне каријере, навео је Алимпић.
24. Међународни салон урбанизма ове године организован је у Нишу. За награде у 14 категорија била су пријављена чак 124 рада, што успех Јавно урбанистичког предузећа „План“ и запослених у овој установи чини још већим.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa