12. novembar 2015.12. nov 2015.
VeČe autorske poezije i proze uČenika OŠ “Laza K. LazareviĆ “

LjUBAV PREMA PISANOJ REČI

U petak, 13. novembra u OŠ “Laza K. Lazarević” u Šapcu održano je Književno veče Lazinih pisaca i pesnika u organizaciji profesora srpskog jezika Nikole Tanasića. Cilj pomenute manifestacije bio je podsticanje učenika na razvijanje ljubavi prema pisanoj reči i književnosti. Deca koja neguju ljubav prema književnom stvaralaštvu i književnosti, ovo veče učinili su posebnim, jer su sve svoje pesme i priče, a koje su do sada verovatno stidljivo i u tajnosti čuvali u nekom kutku svoje sobe, izgovorili naglas i time pokazali svoju maštu, kreativnost i dar za pisanje. Ako je književnost umetnost reči, onda su učenici naše škole zasigurno na pravom putu da svoju književnost jednoga dana pretvore u pravu umetnost.
Naša draga publika, koju su činili roditelji naših učenika i kolektiv Lazine škole, svoju ulaznicu obezbedili su donošenjem starog udžbenika ili knjige kojima smo obnovili fond školske biblioteke. Zadovoljstvo nam je da istaknemo da smo na ovaj način svi zajedno učinili lepo i humano delo prikupivši preko sedamdeset naslova dečje književnosti i time pokazali da ne smemo ostati ravnodušni prema knjizi, jer kako kaže naš nobelovac: Ostati ravnodušan prema njoj, znači lakomisleno osiromašiti svoj život.
U takmičarskom delu učestvovalo je dvadeset i pet učenika, a stručni žiri koji je činio aktiv profesora srpskog jezika OŠ “Laza K. Lazarević”, dodelio je nagradu za prvo i drugo mesto u izboru za najbolju autorsku pesme i prvo mesto u uzboru za najbolju autorsku priču na Književnoj večeri Lazinih pisaca i pesnika. U revijalnom delu uživali smo u izvanrednim vokalnim i muzičkim interpretacijama naših učenika koji su, pored toga što su dobri govornici i ljubitelji pisane reči, pokazali i ljubav prema muzici kao jednoj od vrsta umetnosti koja je usko povezana sa književnošću. Dok je žiri donosio svoju odluku, uživali smo u kratkom skeču naših učenica koji je imao za cilj da predstavi pojam kulture na jedan šaljiv način prateći sva aktuelna dešavanja današnjice.
Nadamo se da će ovakva vrsta druženja postati tradicija koja će učenicima pružati samopouzdanje, jer vera u sebe i u svoju snagu zapravo i jeste sam talenat.
Profesor srpskog jezika, Nikola Т

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa