Инфо

12. новембар 2015.12. нов 2015.
ВеЧе ауторске поезије и прозе уЧеника ОШ “Лаза К. ЛазаревиЋ “

ЉУБАВ ПРЕМА ПИСАНОЈ РЕЧИ

У петак, 13. новембра у ОШ “Лаза К. Лазаревић” у Шапцу одржано је Књижевно вече Лазиних писаца и песника у организацији професора српског језика Николе Танасића. Циљ поменуте манифестације био је подстицање ученика на развијање љубави према писаној речи и књижевности. Деца која негују љубав према књижевном стваралаштву и књижевности, ово вече учинили су посебним, јер су све своје песме и приче, а које су до сада вероватно стидљиво и у тајности чували у неком кутку своје собе, изговорили наглас и тиме показали своју машту, креативност и дар за писање. Ако је књижевност уметност речи, онда су ученици наше школе засигурно на правом путу да своју књижевност једнога дана претворе у праву уметност.
Наша драга публика, коју су чинили родитељи наших ученика и колектив Лазине школе, своју улазницу обезбедили су доношењем старог уџбеника или књиге којима смо обновили фонд школске библиотеке. Задовољство нам је да истакнемо да смо на овај начин сви заједно учинили лепо и хумано дело прикупивши преко седамдесет наслова дечје књижевности и тиме показали да не смемо остати равнодушни према књизи, јер како каже наш нобеловац: Остати равнодушан према њој, значи лакомислено осиромашити свој живот.
У такмичарском делу учествовало је двадесет и пет ученика, а стручни жири који је чинио актив професора српског језика ОШ “Лаза К. Лазаревић”, доделио је награду за прво и друго место у избору за најбољу ауторску песме и прво место у узбору за најбољу ауторску причу на Књижевној вечери Лазиних писаца и песника. У ревијалном делу уживали смо у изванредним вокалним и музичким интерпретацијама наших ученика који су, поред тога што су добри говорници и љубитељи писане речи, показали и љубав према музици као једној од врста уметности која је уско повезана са књижевношћу. Док је жири доносио своју одлуку, уживали смо у кратком скечу наших ученица који је имао за циљ да представи појам културе на један шаљив начин пратећи сва актуелна дешавања данашњице.
Надамо се да ће оваква врста дружења постати традиција која ће ученицима пружати самопоуздање, јер вера у себе и у своју снагу заправо и јесте сам таленат.
Професор српског језика, Никола Т

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa