26. novembar 2015.26. nov 2015.
KOCELjEVAČKA DIREKCIJA ZA PUTEVE SPREMNO DOČEKUJE ZIMU

USVOJEN PROGRAM ODRŽAVANjA PUTEVA

Ukupna putna mreža na području opštine Koceljeva je nešto manje od 780 kilometara. Najveći deo čine nekategorisani putevi koje će u zimskom periodu, do polovine marta meseca naredne godine, održavati žitelji mesnih zajednica sopstvenim sredstvima. Izuzetno, na ovim putnim pravcima sa velikim usponom i u slučaju velikih snežnih nanosa, pomoć će pružiti javno preduzeće “Direkcija za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju”, ali će i u tim situacijama polovinu troškova rada angažovane mehanizacije snositi građani. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da su najkritičnije tačke u zimskom periodu upravo nekategorisani putni pravci u mesnoj zajednici Družetić, Bobija i Brđani.
Za poslove zimskog održavanja državnih puteva I i II reda na teritoriji opštine Koceljeva zadužen je upravljač JP “Putevi Srbije”, odnosno izabrano preduzeće PZP Valjevo, dok će se o prohodnosti lokalnih saobraćajnica i uličnog sistema starati opštinska Direkcija za puteve, tj. preduzeće TGTD “Otpad-promet” iz Koceljeve.
Kako je najavljeno iz ovog javnog preduzeća obezbeđene su dovoljne količine agregata i soli kao i mehanizacije te putari spremno dočekuju zimu. Takođe su istakli da je u toku izvlačenje rizle na kritičnim deonicama puteva.
Za posipanje lokalnih puteva putari će koristiti drobljeni kameni agregat frakcije od četiri do osam milimetara koji ne oštećuje kolovoz, dok će se za intervencije na uličnim saobraćajnicama koristiti mešavine soli i rizle.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa