Инфо

26. новембар 2015.26. нов 2015.
КОЦЕЉЕВАЧКА ДИРЕКЦИЈА ЗА ПУТЕВЕ СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ ЗИМУ

УСВОЈЕН ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА ПУТЕВА

Укупна путна мрежа на подручју општине Коцељева је нешто мање од 780 километара. Највећи део чине некатегорисани путеви које ће у зимском периоду, до половине марта месеца наредне године, одржавати житељи месних заједница сопственим средствима. Изузетно, на овим путним правцима са великим успоном и у случају великих снежних наноса, помоћ ће пружити јавно предузеће “Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и изградњу”, али ће и у тим ситуацијама половину трошкова рада ангажоване механизације сносити грађани. Досадашње искуство је показало да су најкритичније тачке у зимском периоду управо некатегорисани путни правци у месној заједници Дружетић, Бобија и Брђани.
За послове зимског одржавања државних путева И и ИИ реда на територији општине Коцељева задужен је управљач ЈП “Путеви Србије”, односно изабрано предузеће ПЗП Ваљево, док ће се о проходности локалних саобраћајница и уличног система старати општинска Дирекција за путеве, тј. предузеће ТГТД “Отпад-промет” из Коцељеве.
Како је најављено из овог јавног предузећа обезбеђене су довољне количине агрегата и соли као и механизације те путари спремно дочекују зиму. Такође су истакли да је у току извлачење ризле на критичним деоницама путева.
За посипање локалних путева путари ће користити дробљени камени агрегат фракције од четири до осам милиметара који не оштећује коловоз, док ће се за интервенције на уличним саобраћајницама користити мешавине соли и ризле.
В. Бошковић

Најновији број

23. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa