3. decembar 2015.3. dec 2015.
PREMIJERA DRAME “OČEVIDAC”

IZAĐIMO NA CRTU

„Očevidac“ je drama o susretu dvoje ljudi nakon dvadeset pet godina, pod neobičnim okolnostima, neočekivano, a na posebnom mestu, na kom otkrivaju važnu tajnu o sebi i zajedničkoj prošlosti i spoznaju skript po kome žive sopstvene živote. Pretpremijera ove drame bila je u petak, u prostoru gde se i rodila ideja za nju, u Ultra malom kulturnom prostoru „Enigma“. Za predstavnike medija i darodavce, glumci su ispričali priču o multimedijalnom umetniku koji izlazi iz zatvora, vraća se u svoj grad i susreće se sa sopstvenom prošlošću koji iz korena menja život protagoniste. U omažu nekadašnjem i sadašnjem Šapcu, glavni lik je inspirisan jednim od najpoznatijih andergraund umetnika, slikarem Miomirom Grujićem Flekom. Drama je rađena u koprodukciji sa Kulturnim centrom, koji je, u subotu, bio domaćin premijere.
- Ova duo drama poručuje da moramo da izađemo iz svog mikro sveta. Ništa nam neće pasti sa neba, moramo se izboriti za svoja prava, za svoj glas, koliko god da je teško. Umetnik u predstavi u jednom trenutku posustaje, ali on ne ume ništa drugo da radi. Dakle, ako ne umemo, onda uradimo ono najbolje što možemo, ako treba i da udarimo šamar da bismo pokazali da bez umetnosti nema kulture i države. Poruka je da se ne povlačimo, izađimo na crtu, borimo se svojom kreativnošću i pameću, rekla je Branka Todorović iz Kulturnog centra.
Scenario je potpisao Milan Nikolić, režiju Nemanja okanović, a u predstavi igraju Vladimir Todorović, Andrea Duškunović, Darko Pavlović, Verica apanović i Mirjana vorić.
“Očevidac” će ponovo zaigrati 18. decembra u 21 čas, u “Enigmi”.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa