Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
ПРЕМИЈЕРА ДРАМЕ “ОЧЕВИДАЦ”

ИЗАЂИМО НА ЦРТУ

„Очевидац“ је драма о сусрету двоје људи након двадесет пет година, под необичним околностима, неочекивано, а на посебном месту, на ком откривају важну тајну о себи и заједничкој прошлости и спознају скрипт по коме живе сопствене животе. Претпремијера ове драме била је у петак, у простору где се и родила идеја за њу, у Ултра малом културном простору „Енигма“. За представнике медија и дародавце, глумци су испричали причу о мултимедијалном уметнику који излази из затвора, враћа се у свој град и сусреће се са сопственом прошлошћу који из корена мења живот протагонисте. У омажу некадашњем и садашњем Шапцу, главни лик је инспирисан једним од најпознатијих андерграунд уметника, сликарем Миомиром Грујићем Флеком. Драма је рађена у копродукцији са Културним центром, који је, у суботу, био домаћин премијере.
- Ова дуо драма поручује да морамо да изађемо из свог микро света. Ништа нам неће пасти са неба, морамо се изборити за своја права, за свој глас, колико год да је тешко. Уметник у представи у једном тренутку посустаје, али он не уме ништа друго да ради. Дакле, ако не умемо, онда урадимо оно најбоље што можемо, ако треба и да ударимо шамар да бисмо показали да без уметности нема културе и државе. Порука је да се не повлачимо, изађимо на црту, боримо се својом креативношћу и памећу, рекла је Бранка Тодоровић из Културног центра.
Сценарио је потписао Милан Николић, режију Немања окановић, а у представи играју Владимир Тодоровић, Андреа Душкуновић, Дарко Павловић, Верица апановић и Мирјана ворић.
“Очевидац” ће поново заиграти 18. децембра у 21 час, у “Енигми”.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa