3. decembar 2015.3. dec 2015.
TEKVONDO: BALKANSKO PRVENSTO

TK LETNjIKOVAC

Proteklog vikenda u Zrenjaninu je održan 17. po redu Balkanski šampionat u tekvondou. Učešće na ovom prvenstvu je uzelo 553 takmičara iz 10 zemalja.
Za nacionalni tim Srbije iz šabačkog Letnjikovca je nastupilo devet boraca, plus jedan takmičar koji je nastupio za reprezentaciju BIH. Šapčani su uz veliki broj pobeda izborili ukupno sedam medalja od kojih su tri zlatne i četiri srebrne.
Zlatne medalje i titule zvaničnih prvaka Balkana za 215. godinu su osvojili:
Miloš Gladović i Ivan Purešević u konkurenciji seniora.
Zlatnu medalju je takođe izborio i Marko Tomić koji je nastupao u kadetskom timu Srbije.
Srebrne medalje i titule Vicešampiona Balkana pripale su:
seniorskim reprezentativcima Ivanu i Marku Karajloviću kojima su za po bod izmakle zlatne medalje.
Srebro su, takođe, izborili i juniori Jovan Bosnić i Vanja Mićić koji su nastupali u konkurenciji juniora. Vanja Mićić je nastupao za reprezentaciju Bih.
Bez medalja ovoga puta ostali su Natalija Arsović, Zoran Tomić i Mihailo Marković.
Treba reći da je ovo izuzetno veliki rezultat koji za sebe govori o snazi našeg kluba koji je ponovo doprineo velikom uspehu Srpskog državnog tima koji je u ekipnom plasmanu zauzeo ponovo prvo mesto.
Zanimljivo je i da su Ivan Purešević i Miloš Gladović do svojih titula došli po šesti put uzastopno i to obojica u Olimpijskim kategorijama.
- Ovim prvenstvom klub je zvanično završio ovu veoma uspešnu takičarsku godinu. U narednih mesec dana ćemo sve snage usmeriti na što bolje pripreme Miloša Gladovića koji će nastupiti na Evropskim kvalifikacijama za OI koje će se održati polovinom januara iduće godine u Istanmbulu, zadovoljan je trener Goran Petrović.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa