Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
ТЕКВОНДО: БАЛКАНСКО ПРВЕНСТО

ТК ЛЕТЊИКОВАЦ

Протеклог викенда у Зрењанину је одржан 17. по реду Балкански шампионат у теквондоу. Учешће на овом првенству је узело 553 такмичара из 10 земаља.
За национални тим Србије из шабачког Летњиковца је наступило девет бораца, плус један такмичар који је наступио за репрезентацију БИХ. Шапчани су уз велики број победа изборили укупно седам медаља од којих су три златне и четири сребрне.
Златне медаље и титуле званичних првака Балкана за 215. годину су освојили:
Милош Гладовић и Иван Пурешевић у конкуренцији сениора.
Златну медаљу је такође изборио и Марко Томић који је наступао у кадетском тиму Србије.
Сребрне медаље и титуле Вицешампиона Балкана припале су:
сениорским репрезентативцима Ивану и Марку Карајловићу којима су за по бод измакле златне медаље.
Сребро су, такође, изборили и јуниори Јован Боснић и Вања Мићић који су наступали у конкуренцији јуниора. Вања Мићић је наступао за репрезентацију Бих.
Без медаља овога пута остали су Наталија Арсовић, Зоран Томић и Михаило Марковић.
Треба рећи да је ово изузетно велики резултат који за себе говори о снази нашег клуба који је поново допринео великом успеху Српског државног тима који је у екипном пласману заузео поново прво место.
Занимљиво је и да су Иван Пурешевић и Милош Гладовић до својих титула дошли по шести пут узастопно и то обојица у Олимпијским категоријама.
- Овим првенством клуб је званично завршио ову веома успешну такичарску годину. У наредних месец дана ћемо све снаге усмерити на што боље припреме Милоша Гладовића који ће наступити на Европским квалификацијама за ОИ које ће се одржати половином јануара идуће године у Истанмбулу, задовољан је тренер Горан Петровић.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa