24. decembar 2015.24. dec 2015.
POZORIŠNI POKLON KULTURNOG CENTRA I GRADA ŠAPCA U SARADNjI SA PU„NAŠE DETE“ I GRADSKIM POVERENICIMA

ZABAVA ZA NAJMLAĐE

Preko četristo predškolaca iz seoskih mesnih zajednica sa teritorije grada Šapca prošlog četvrtka u Velikoj sali pogledalo predstavu „Velika novogodišnja tajna“
Vreme je radosti, a da je to tako pokazali su prošlog četvrtka i predškolci sa seoskog područja. Njih više od četristo zahvaljujući saradnji Kulturnog centra, grada Šapca, Predškolske ustanove „Naše dete“ i gradskih poverenika imalo je priliku da pogleda pozorišnu predstavu „Velika novogodišnja tajna“.
- „Velika novogodišnja tajna“ je predstava koju smo zajedno sa gradskim poverenicima organizovali za naše mališane predškolskog doba sa područja seoskih mesnih zajednica grada Šapca. To su mališani iz Mačve, Pocerine i Posavotamnave. Odavno sarađujemo tako da u planu imamo još mnogo toga što ćemo im prirediti, a takođe nas očekuje i novogodišnja predstava za decu iz grada - obećala je Gordana Marković, direktorka Kulturnog centra.
Kako je ovo i vreme darivanja mališani su dobili jedan neočekivani poklon. Kako je istakao gradski poverenik za Ribare Saša Perić krajni cilj im je bio da se deca zabave i provesele ali i dam im ovaj doživljaj ostane u lepom sećanju.
- Deca su mala. Obično su sa roditeljima dolazila u grad, a sada su zajedno sa svojim drugarima došli na jednu ovako lepu predstavu. Njihova sreća videla se i tokom samog puta, a još više tokom ove predstvae gde su se baš zabavili. Za njih je ovo nesvakidašnji doživljaj koji predstavlja i novo iskustvo. Vrlo brzo nameravamo da im priredimo jedan ovakav dolazak, ali i da ovakve i slične priredbe dođu u šabačka sela - rekao je Perić.
Radost druženja sa vršnjacima i glumcima tokom same predstave za predškolce je bilo više od očekivanog. Sreća se ogledala na svakom dečjem licu koje je sa uzbuđenjem pratilo zbivanja na pozornici u Velikoj sali Kulturnog centra.
- Ovo je jedinstvena prilika da se zahvalimo gradu Šapcu, Kulturnom centru i Predškolskoj ustanovi „Naše dete“ koji su zajednički sve ovo organizovali i što su omogućili da naša deca budu deo ovih novogodišnjih dečjih čarolija. Ovo je prvi put da su deca sa seoskog područja koja pohađaju predškolsku ustanovu imala priliku da prisustvuju jednoj ovakvoj pozorišnoj predstavi u gradu. To je zaista velika radost i sreća za njih - izjavila je Snežana Nedić, gradski poverenik za područje Grušića i Desića.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa