24. decembar 2015.24. dec 2015.
SEDMICA ZA NAMA U ZNAKU PREDNOVOGODIŠNjIH NASTUPA

MUZIČKA DOBRODOŠLICA 2016. GODINI

Bilo da su predškolskog, osnovnoškolskog ili srednjoškolskog uzrasta šabački podmladak pokazao kako je za sreću i radost dovoljno samo malo volje i rada. Sve ono što su naučili tokom protekle godine pokazali na svojim koncertima
Maskenbalom za najmlađe u Muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović“ prošlog četvrtka otvorena je sedmica prednovogodišnjih koncerata. Učenici četvrog razreda Osnovne muzičke škole zajedno sa prof. Sonjom Živković najmlađim drugarima priredili su predstavu urađenu po tekstu srednjoškolca Ognjena Đurđevića.
Naredne večeri u prepunom amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za vaspitače Dečji hor „ViVa“ po ko zna koji put oduševio je sve prisutne. Tri različita uzrasta predstavila su se repertoarom sa dvadeset pesama čije je izvođenje dovedeno do savršenstva zahvaljujući kako članovima hora tako i sigurnim dirigentskim vođenjem dr Milene Đurković Pantelić.
Iste večeri, samo na drugom kraju grada, u sali Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ održan je Novogodišnji koncert solfeđista. Učenici pripremnog i prvog razreda zajedno sa svojim profesorima solfeđa Nadom Zidarić, Gordanom Jovičić, Predragom Atanackovićem, Irenom Nikačević, Jelenom Janković i Sonjom Živković smenjivali su se u prepunoj koncertnoj sali koja je odzvanjala dečjim radosnim raspevanim glasovima.
- Poseban je razlog i događaj. Svi smo srećni. Deca se najviše raduju. Bilo je ovo na obostrano zadovoljstvo dece, roditelja i nastavnika. Svi smo uživali - izjavila je prof. Sonja Živković po završetku ove raspevane decembarske večeri.
Veselo je bilo i u Velikoj sali Kulturnog centra proteklog ponedeljka, 28. decembra, gde je nastupio Dečji hor „Mladiša“ Kancelarije za mlade sa Suzanom Gajić, diplomiranim muzičkim pedagogom. Muzički novogodišnji repertoar bio je upotpunjen i predstavom „Bajka o princezi“ Amaterskog pozorišta „Šarena šargarepica“.
Sedmicu ispunjenu koncertima priveli su kraju učenici Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ Velikim novogodišnjim koncertom u utorak, 29. decembra. Tako su na najlepši mogući način rekli zbogom 2015. godini istovremeno poželevši muzičku dobrodošlicu nastupajućoj 2016.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa