24. decembar 2015.24. dec 2015.
UMETNIČKO VEČE U VLADIMIRAČKOJ BIBLIOTECI

IzloŽba i viŠe od toga

Članovi udruženja likovnih umetnika iz Inđije, šabački likovni i kulturni aktivisti okupljeni oko neformalnog udruženja Kombinart, samoupravni filmski pregaoci iz organizacije udruženog rada Satibara film i Biblioteka „Diša Atić“ iz Vladimiraca protagonisti su jednog nesvakidašnjeg umetničkog događaja koji je samo po svom formalnom obliku mogao da se okarakteriše kao likovna izložba sa jednim kratkometražnim filmom . Formalno je tačno da su te večeri predstavljeni likovni radovi umetnika iz Inđije i Šapca i prikazan jedan kratki film o pedeset godina postojanja udruženja iz Inđije.
Ono što se desilo u večeri 22. decembra u Biblioteci ne bi smelo da bude zapisano samo kao otvaranje još jedne izložbe. A zbog izložbe „Umetnik se udružuje“, možete na jedno mesto skupiti sve dobronamerne reči, sve podsticajne kritike , sva ispunjena očekivanja i rasporediti ih između eksponata. Savršeno bi se uklopili. Uostalom još možete da posetite izložbu i da se uverite.
Oni koji nisu bili, propustili su da u toj večeri oslušnu razgovore tih desetak mladih ljudi prikupljenih sa više stotina kvadratnih kilometara i skoncentrisanih u jednu tačku. U čitaonicu Biblioteke gde je postavljena izložba. Ideje, planovi, problemi, rešenja, modeli delovanja, stvaralački naleti...
Izbor muzike za to veče prepušten je Urošu Drakuliću.
M.Ć.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa