31. decembar 2015.31. dec 2015.
U SUSRET BOŽIĆNIM PRAZNICIMA

DRVO ZA MAŠTANjE

Želeći da ulepšaju boravak malih pacijenata i tako dane provedene u bolesničkoj postelji učine prijatnijim na Odeljenju pedijatrije Opšte bolnice „Laza K. Lazarević“ učenici Škole primenjenih umetnosti oslikali jednu od soba
Praznično raspoloženje je na sve strane. Dok se deca raduju poklonima i Deda Mrazu na Odeljenju pedijatrije Opšte bolnice „Laza K. Lazarević“ dani prolaze uobičajenim ritmom. Mali pacijenti, silom prilika, toplinu svojih domova zamenili su bolesničkim posteljama. Želeći da onima koji ostaju duže boravak učine prijatnijim učenici Škole primenjenih umetnosti, na zahtev zaposlenih na Odeljenju pedijatrije, poslednja tri dana stare godine proveli su u oslikavanju adaptirane sobe za onkološke pacijente.
- Deca su ovde na dužem lečenju pa smo želeli prosto da im boravak u bolnici, koji nikada nije lep, bude bar malo prijatniji. Rok je bio nešto malo kraći ali smo uspeli da u toku tri dana završimo sve što smo planirali. Učenici četvrtog razreda, maturanti smera konzervator kulturnih dobara – preparator, najzaslužniji su za sadašnji izgled sobe. Rado se odazovemo ovakvim pozivima. Posebno nam je drago da učestvujemo u ovakvim i sličnim humanim akcijama i pomognemo koliko nam mogućnosti dozvoljavaju – izjavila je prof. praktične nastave Milena Kijurina.
Veseli, floralni motivi na drvetu koji daju mašti na volju od prošle srede, 30. decembra, krase sobu zahvaljujući idejama i vrednim rukama maturantkinja Ivane Živković, Nikolete Ivanković, Marte Jagodić i Tare Kovačević.
- Prezadovoljni smo radom i kako su nas lepo ugostili na Odeljenju pedijatrije. Nisu nas uopšte ograničavali što se tiče naših ideja. Mogli smo da uradimo šta god hoćemo. Izabrali smo da uradimo drvo koje je jako neobično. Uveseljava prostor tako da ćemo im bar malo uveseliti boravak ovde – rekla je Tara.
Postignutim prezadovoljni su i zaposleni na Odeljenju pedijatrije zajedno sa načelnicom službe dr Borkom Kuzmanović.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa