Инфо

31. децембар 2015.31. дец 2015.
У СУСРЕТ БОЖИЋНИМ ПРАЗНИЦИМА

ДРВО ЗА МАШТАЊЕ

Желећи да улепшају боравак малих пацијената и тако дане проведене у болесничкој постељи учине пријатнијим на Одељењу педијатрије Опште болнице „Лаза К. Лазаревић“ ученици Школе примењених уметности осликали једну од соба
Празнично расположење је на све стране. Док се деца радују поклонима и Деда Мразу на Одељењу педијатрије Опште болнице „Лаза К. Лазаревић“ дани пролазе уобичајеним ритмом. Мали пацијенти, силом прилика, топлину својих домова заменили су болесничким постељама. Желећи да онима који остају дуже боравак учине пријатнијим ученици Школе примењених уметности, на захтев запослених на Одељењу педијатрије, последња три дана старе године провели су у осликавању адаптиране собе за онколошке пацијенте.
- Деца су овде на дужем лечењу па смо желели просто да им боравак у болници, који никада није леп, буде бар мало пријатнији. Рок је био нешто мало краћи али смо успели да у току три дана завршимо све што смо планирали. Ученици четвртог разреда, матуранти смера конзерватор културних добара – препаратор, најзаслужнији су за садашњи изглед собе. Радо се одазовемо оваквим позивима. Посебно нам је драго да учествујемо у оваквим и сличним хуманим акцијама и помогнемо колико нам могућности дозвољавају – изјавила је проф. практичне наставе Милена Кијурина.
Весели, флорални мотиви на дрвету који дају машти на вољу од прошле среде, 30. децембра, красе собу захваљујући идејама и вредним рукама матуранткиња Иване Живковић, Николете Иванковић, Марте Јагодић и Таре Ковачевић.
- Презадовољни смо радом и како су нас лепо угостили на Одељењу педијатрије. Нису нас уопште ограничавали што се тиче наших идеја. Могли смо да урадимо шта год хоћемо. Изабрали смо да урадимо дрво које је јако необично. Увесељава простор тако да ћемо им бар мало увеселити боравак овде – рекла је Тара.
Постигнутим презадовољни су и запослени на Одељењу педијатрије заједно са начелницом службе др Борком Кузмановић.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa