31. decembar 2015.31. dec 2015.
„ČIVIJAŠKA ZLUTRIJA“ ZA KRAJ GODINE

JEDNA SREĆKA - JEDAN OSMEH

Poslednju šansu za malo sreće imali su svi oni koji su prošlog četvrtka učestvovali u lutriji koju je pokrenula Šapčanka Snežana Illhardt. Svaka srećka bila je dobitna, a novac prikupljen ovim putem prosleđen OŠ „Sveti Sava“
Sa željom da pomogne onima kojima je to najpotrebnije Snežana Illhardt prošlog četvrtka organizovala je na Gradskom trgu svojevrsnu lutriju. Simboličnog naziva, kome je kumovao Snežanin kum Milan Bečejić, „Čivijaška zlutrija“ okupila je sve ljude dobre volje. A da se dobro dobrim uzvraća pokazano je na samom izvlačenju jer je svaka srećka, kupovana po ceni od sto pedeset dinara, bila dobitna.
- Tokom godine redovno dolazim u moj rodni Šabac iz Nemačke gde živim već dvadeset šest godina. Primetila sam da naš narod ima puno problema pa sam želela bar na trenutak da oživim ovu novogodišnju atmosferu na novom trgu. Želja mi je oduvek bila da napravim nešto originalno što će doprineti sveopštoj koristi. Potrefilo se da je ove godine organizovan prvi Novogodišnji vašar pa se nadam da će sve prerasti u jednu divnu tradiciju - kaže Snežana koja je sa punim koferom iz Nemačke stigla u Šabac da obraduje one najsrećnije.
S namerom da se narod provede i zabavi, a nekom učini nešto lepo i korisno, okupila je prijatelje koji su se rado odazvali pozivu. Kuvano vino, slane i slatke poslastice, uz druženje i razgovor, bili su dovoljni da i po hladnom decembarskom vremenu, u iščekivanju Nove 2016. godine, zagreju srca i duše svih onih koji su bili radi da u poslednjim satima 2015. učine dobro delo.
- Ovo naše zadovoljstvo želimo da prenesmo i na decu jer bez dece ne može dalje da se živi. Radujemo se za njih - dodala je Snežana.
Jedna srećka - jedan osmeh. Među sedamdeset nagrada kao premija ćurka. Šta reći nego više od originalnog, ali i „skinuti kapu“ svima onima koji su učestvovali i omogućili da se u narednom periodu učenici OŠ „Sveti Sava“ raduju svakom novom danu.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa