7. januar 2016.7. jan 2016.
„AKS Ekspres kurir“ OSTVARIO DOBRE REZULTATE PROŠLE GODINE

BRZO, BRŽE, “AKS”

Šabačka firma „AKS Ekspres kurir“ uspešno je završila 2015. godinu. Tokom 11 godina poslovanja, ovo preduzeće je postalo domaći lider u oblasti paketne dostave
Svake večeri, preko osam istovarnih rampi, kroz centralni magacin „AKS ekspres kurirske službe“ prođe oko 30.000 paketa. Iz 40 kamiona koji ovde dolaze svakodnevno, najrazličitije pošiljke se savremenim linijama distribuiraju kroz prostor površine 3.800 kvadratnih metara. Uprkos teškom ekonomskom stanju u državi, rukovodstvo ove kurirske službe je zadovoljno ostvarenim poslovnim rezultatima u 2015. godini.
- Zadovoljni smo razvojem preduzeća u prošloj godini, kao i isporučenim brojem paketa. Pored toga, ostvareni su i zacrtani planovi u pogledu nabavke novih vozila i zapošljavanja radnika, pa bi se na osnovu svih parametara moglo reći da je prošla godina za nas bila uspešna, kaže Zdravko Vasojević, direktor prodaje „AKS Ekspres kurir“.
Ovo preduzeće zapošljava 870 ljudi, od čega 200 radi u Šapcu. Uprkos ponudama da centralni magacin presele na drugu lokaciju, doneta je odluka da sedište ostane u našem gradu.
- Vlasnik firme, Mirko Petrović, odlučio je da centrala preduzeća ostane u Šapcu. Logistički, za poslove kurirske službe, idealna lokacija za centralu firme je na autoputu između Beograda i Ćuprije. Uprkos tome, naš vlasnik je odlučio da ostanemo u Šapcu, jer to znači očuvanje posla i prihoda za 200 porodica. Na svim poslovnim sastancima na kojima učestvuje, on prezentuje pogodnosti koje Šabac nudi, i trudi se da naš grad promoviše u najboljem svetlu, dodaje naš sagovornik.
Saradnju sa Gradskom upravom predstavnici ove firme ocenjuju kao veoma dobru.
- Imamo punu podršku lokalne samouprave. Zahvalni smo gradskim čelnicima koji su razgovarali sa predstavnicima naše firme o problemima sa kojima se suočavamo. Pored toga, sredstvima grada, asfaltirana je i ulica koja vodi do našeg magacina, što nam je značajno olakšalo posao, kaže Vasojević.
Lokalna samouprava bi, prema rečima našeg sagovornika, mogla da bude i posrednik u razgovorima države i privrednika, kako bi ekonomski razvoj bio još bolji.
- Lokalna samouprava bi mogla da na mesečnom, ili tromesečnom nivou, organizuje sastanke sa predstavnicima privrede, pa da o našim problemima koje imamo na državnom nivou izveštava republičku vlast. Samo uz saradnju privrede i lokalne samouprave možemo ostvarivati još bolje ekonomske rezultate, koji doprinose i razvoju grada, navodi Vasojević.
Priznanja potvrĐuju kvalitet
AKS ekspres kurirska služba je za dobro poslovanje tokom proteklih nekoliko godina dobila niz priznanja i nagrada. Među najznačajnijim se ističu Nagrada za evropski kvalitet u sektoru poštansko-komercijalnih usluga, priznanje Biznis partner i nagrada Menadžer godine, koja je pripala vlasniku firme, Mirku Petroviću. Potvrda kvaliteta stigla je i 30. decembra 2015. godine, kada je ova firma obnovila sertifikat ISO standarda, i to kroz ocenu agencije Tif Sid, lidera u oblasti sertifikovanja međunarodnog kvaliteta.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa