28. januar 2016.28. jan 2016.
SAOPŠTENjE LIBERALNO DEMOKRATSKE PARTIJE ŠABAC

POLjOPRIVREDNICI NA UDARU

Gradski odbor Liberalno demokratske partije Šabac protivi se smanjenju subvencija poljoprivrednicima. Smanjenje neće biti dobro za poljoprivrednike iz Mačve, Pocerine i Posavotamnave i smatramo da je to još jedan pogrešan korak Vlade.
Smanjene subvencije odraziće se najviše na proizvodnju uljarica jer poljoprivrednici neće imati dovoljno novca da kupe đubrivo, seme i ulože u agrotehniku, herbicide i sve ostalo što im je neophodno za rad.
Poljoprivrednici iz okruženja imaju subvencije od najmanje 200 evra po hektaru, a kod nas Vlada smanjuje subvencije sa 12.000 dinara na 4.000 dinara i na ovaj način još jednom sputava razvoj poljoprivrede kao i konkurentnost sa poljoprivrednicima u okruženju.
Gradski odbor Liberalno demokratske partije Šabac smatra da će ovakva odluka dovesti u velike i ozbiljne probleme poljoprivrednike Mačve, Pocerine i Posavotamnave i poziva Vladu da promeni svoju odluku.
Ako država može da pronađe novac da se pomognu gubitaška preduzeća, onda je nejasno zašto ne može da se pronađe novac za desetine hiljada ljudi koji se bave poljoprivredom.
GO Liberalno demokratske partij&

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa