Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.
САОПШТЕЊЕ ЛИБЕРАЛНО ДЕМОКРАТСКЕ ПАРТИЈЕ ШАБАЦ

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ НА УДАРУ

Градски одбор Либерално демократске партије Шабац противи се смањењу субвенција пољопривредницима. Смањење неће бити добро за пољопривреднике из Мачве, Поцерине и Посавотамнаве и сматрамо да је то још један погрешан корак Владе.
Смањене субвенције одразиће се највише на производњу уљарица јер пољопривредници неће имати довољно новца да купе ђубриво, семе и уложе у агротехнику, хербициде и све остало што им је неопходно за рад.
Пољопривредници из окружења имају субвенције од најмање 200 евра по хектару, а код нас Влада смањује субвенције са 12.000 динара на 4.000 динара и на овај начин још једном спутава развој пољопривреде као и конкурентност са пољопривредницима у окружењу.
Градски одбор Либерално демократске партије Шабац сматра да ће оваква одлука довести у велике и озбиљне проблеме пољопривреднике Мачве, Поцерине и Посавотамнаве и позива Владу да промени своју одлуку.
Ако држава може да пронађе новац да се помогну губиташка предузећа, онда је нејасно зашто не може да се пронађе новац за десетине хиљада људи који се баве пољопривредом.
ГО Либерално демократске партиј&

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa