Info

11. februar 2016.11. feb 2016.

Pehar za mlade rukometaŠe

Mladi rukometaši Metaloplastike, igrači mini rukometa, dečaci rođeni 2004. godine, osvojili su prvo mesto na Trofeju grada Zrenjanina.
Žreb je Šapčane svrstao u grupu sa pančevačkim Dinamom, Đerdapom i Potisjem iz Kanjiže. Niz pobeda započeli su protiv Potisja koje su savladali 26:7, nastavili u meču protiv Đerdapa, čiji igrači su ispraćeni rezultatom 19:10, da bi prvo mesto u grupi bilo potvrđeno pobedom nad Dinamom 24:7.
Polufinale je odigrano dan kasnije nego što je planirano, ali to nije poremetilo „plastičare“. Nadigrali su Crvenku 19:10, a u finalu je usledio meč sa domaćim ORK Zrenjaninom. Iako su imali prednost domaćeg parketa, nisu pružili ozbiljniji otpor „plavima“. Šapčani, koje je sa klupe predvodio Željko Jokić, slavili su 25:11.
Trofej Zrenjanina je tradicionalni međunarodni turnir mlađih kategorija, a šabački klub je imao predstavnike i u kategoriji dečaka rođenih 2000. godine. Oni su nastupili u grupi D, zajedno sa ekipama: Varaždina, Juniora i Vrbasa. U tri meča su ostvarili jedan trijumf, savladavši Vrbašane, 22:20, dok su u preostale dve utakmice poraženi. Morali su da čestitaju vršnjacima beogradskog Juniora koji su ih savladali 13:7, odnosno Varaždincima, 24:8. Na kraju, „Metaloplastika“ je bila četvrta u grupi.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa