18. februar 2016.18. feb 2016.
DVORANSKO PRVENSTVO SRBIJE ZA OTVARANjE NOVE DVORANE

Medalje i utisci

Kao jedan od najznačajnijih događaja za srpsku atletiku u 2016. godini, označeno je i otvaranje prve atletske dvorane kod nas. Zdanje u Beogradu, na Banjici, ovog vikenda ugostilo je i prve takmičare na dvoranskom Prvenstvu Srbije
Čast da prvi isprobaju novu dvoranu imali su mlađi pioniri i pionirke, odnosno mlađi juniori i juniorke. Šabački klub „AŠK Tempo“ predstavljalo je deset takmičara, a kolekcija odličja dopunjena je sa sedam medalja, dve zlatne, dve srebrne i tri bronzane.
Najlepšu uspomenu sa otvaranja atletske dvorane, ponela je Natalija Selenić. U trci na 300 metara, u kategoriji mlađih pionirki, ona je kroz cilj prošla prva sa novim ličnim rekordom. Sve konkurentkinje iza sebe ostavila je i njena klupska koleginica, mlađa juniorka, Nikolina Mandić u nadmetanju na 1.500 metara. Nastup u prestonici, po srebrnom odličju pamtiće Teodor Antić, drugoplasirani mlađi pionir na 800 metara, kao i mlađi junior Ivan Planko, drugi najbrži atletičari na deonici od 1.500 metara. Mesto na pobedničkom postolju i bronze obezbedili su, među mlađim pionirkama, Vanja Vasić na 60 metara sa preponama, uz lični rekord, dok su među mlađim juniorima/kama na 800 metara, treći bili Grković, kod muškaraca, odnosno Anđela Stojković među damama.
Poslednjeg dana prethodne sedmice u novom objektu iskazali su se i seniori, na prvo dvoranskom prvenstvu Srbije za seniore. U najjačim konkurencijama, šabačka atletika bogatija je za jednu medalju. Jagoda Zečević, odavno važi za jednu od najvećih nada srpske atletike, što je pokazala i na Banjici. Na deonici od 3.000 metara, mlađa seniorka, bila je druga u vremenu 10:38,89.
Tri srebra osvojila su još tri takmičara sa ovog područja. Nemanja Cerovac od nedavno član C. Zvezde, drugi je stigao na cilj u trci na 3 km, u vremenu 08:12,03. U skoku s“™ motkom, Milan Čajić (AK “Sprint“) preskočio je 3,90 m, što je njegov novi lični rekord, dok je Aleksandar Grnović, takođe takmičar Sprinta, bio drugi u skoku u dalj sa 7,07 m. Ovo je Aleksandru Grnoviću prva seniorska medalja.
D. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa