18. februar 2016.18. feb 2016.
POSETA GRADILIŠTU

OBJEKTI SOCIJALNOG STANOVANjA

Povodom Međunarodnog dana socijalne pravde, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Milan Vasić, direktor Centra za socijalni rad Šabac, posetili su prošle subote gradilište gde su u toku završni radovi na objektu namenjenom socijalnom stanovanju u zaštićenim uslovima. Donator sredstava za izgradnju i opremanje objekta u iznosu od 700.000 evra je Evropska unija, a Hausing centar učestvuje u projektu sa donacijom od 35.000 evra. Grad Šabac je obezbedio komunalno opremljeno građevinsko zemljište, dok će Centar za socijalni rad upravljati objektom i pružati dodatnu podršku korisnicima stanova.
Kako je istakao gradonačelnik, Šabac je grad koji mnogo ulaže u socijalnu zaštitu i grad u kome niko neće ostati nezbrinut.
- Kada kažemo da će u Šapcu svako biti zbrinut, ne mislim samo na obezbeđivanje krova nad glavom, koji je elementarna životna potreba, već i na obezbeđivanje posla. U Šapcu će svako dobiti priliku da radi. Naš grad je grad otvorenog srca i verujem da u njemu možemo da obezbedimo dobre uslove za život svakome. Kroz aktivnosti Centra za socijalni rad i usluge u sistemu socijalne zaštite, Grad će pokušati da pomogne svima koji ovde žive. Nije slučajno to što je ministar Vulin odabrao da dođe baš u Šabac, jer u Šapcu ima i šta da vidi i nauči, poručio je gradonačelnik.
Milan Vasić, direktor Centra za socijalni rad Šabac, naveo je da su primarni zadaci ustanove na čijem je čelu, da svima obezbedi uslove da se leče i omogući da niko u Šapcu ne bude gladan.
- Centar će pomoći svim ljudima koji imaju problem sa zdravstvenim osiguranjem da dobiju izabranog lekara i da se leče. Uloga Centra je i da obezbedi da niko ne bude gladan, tako što ćemo posredstvom Narodne kuhinje omogućiti korisnicima da imaju kvalitetan i izbalansiran obrok. Nalazimo se na lokaciji gde se završava zgrada sa 36 stanova socijalnog stanovanja za 36 porodica, od koji je devet porodica iz grupe socijalno ugroženog domaćeg stanovništva, a ostalo su izbegle i raseljene porodice iz kolektivnog centra u Varni. U planu je da se početkom aprila oni usele u svoje nove, potpuno opremljene domove, dodao je Milan Vasić.
Zdravko Gazibara, jedan od budućih stanara zgrade namenjene socijalnom stanovanju u zaštićenim uslovima, kaže da ga raduje što su radovi pri kraju i što će se ubrzo sa porodicom useliti u novi dom. U Šabac je, kao izbeglica, došao 1992. godine, a njegova četvoročlana porodica konačno će dobiti svoj krov nad glavom.
Zgrada se sastoji od prizemlja i dva sprata, a površine stanova su od 30 do 60 kvadratnih metara.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa