Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
ПОСЕТА ГРАДИЛИШТУ

ОБЈЕКТИ СОЦИЈАЛНОГ СТАНОВАЊА

Поводом Међународног дана социјалне правде, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Милан Васић, директор Центра за социјални рад Шабац, посетили су прошле суботе градилиште где су у току завршни радови на објекту намењеном социјалном становању у заштићеним условима. Донатор средстава за изградњу и опремање објекта у износу од 700.000 евра је Европска унија, а Хаусинг центар учествује у пројекту са донацијом од 35.000 евра. Град Шабац је обезбедио комунално опремљено грађевинско земљиште, док ће Центар за социјални рад управљати објектом и пружати додатну подршку корисницима станова.
Како је истакао градоначелник, Шабац је град који много улаже у социјалну заштиту и град у коме нико неће остати незбринут.
- Када кажемо да ће у Шапцу свако бити збринут, не мислим само на обезбеђивање крова над главом, који је елементарна животна потреба, већ и на обезбеђивање посла. У Шапцу ће свако добити прилику да ради. Наш град је град отвореног срца и верујем да у њему можемо да обезбедимо добре услове за живот свакоме. Кроз активности Центра за социјални рад и услуге у систему социјалне заштите, Град ће покушати да помогне свима који овде живе. Није случајно то што је министар Вулин одабрао да дође баш у Шабац, јер у Шапцу има и шта да види и научи, поручио је градоначелник.
Милан Васић, директор Центра за социјални рад Шабац, навео је да су примарни задаци установе на чијем је челу, да свима обезбеди услове да се лече и омогући да нико у Шапцу не буде гладан.
- Центар ће помоћи свим људима који имају проблем са здравственим осигурањем да добију изабраног лекара и да се лече. Улога Центра је и да обезбеди да нико не буде гладан, тако што ћемо посредством Народне кухиње омогућити корисницима да имају квалитетан и избалансиран оброк. Налазимо се на локацији где се завршава зграда са 36 станова социјалног становања за 36 породица, од који је девет породица из групе социјално угроженог домаћег становништва, а остало су избегле и расељене породице из колективног центра у Варни. У плану је да се почетком априла они уселе у своје нове, потпуно опремљене домове, додао је Милан Васић.
Здравко Газибара, један од будућих станара зграде намењене социјалном становању у заштићеним условима, каже да га радује што су радови при крају и што ће се убрзо са породицом уселити у нови дом. У Шабац је, као избеглица, дошао 1992. године, а његова четворочлана породица коначно ће добити свој кров над главом.
Зграда се састоји од приземља и два спрата, а површине станова су од 30 до 60 квадратних метара.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa