Info

18. februar 2016.18. feb 2016.
POTPISAN SPORAZUM O KOALICIJI

ŠABAC IMA TREĆI IZBOR

Nova Srbija će na lokalne izbore u Šapcu izaći zajedno sa Zapadnom Srbijom u okviru koalicije “Pobeda za Šabac“. Sporazum su u ponedeljak potpisali Božidar Katić, predsednik Gradskog odbora Nove Srbije i Nemanja Pajić, predsednik Zapadne Srbije.
Okupila ih je zajednička vizija Šapca u narednim godinama.
Pajić je istakao da novi partneri znače novu energiju. Posebno je zadovoljan što se oko ZS koja je regionalna stranka, okupljaju partije koje imaju republičke centrale.
-Drago mi je da se ovde prepoznaje značaj lokalne politike i pravi se jasna razlika između lokalne i politike na nivou Republike. To je veoma bitno da ne bi došlo do obesmišljavanja lokalnih izbora. Na lokalu se biraju ljudi. Mi u Šapcu se svi znamo i kada se opredelimo za neku politiku znamo ko je njen nosilac i ko je sprovodi. Razvoj grada je u centru naše politike, a zajedno smo u toj borbi mnogo jači, rekao je Pajić.
Božidar Katić smatra da se Šabac politički nalazi zarobljen između dve loše opcije, vlasti i opozicije. Veruje da mogu da budu treća opcija koja će imati dovoljan broj odbornika da predstavljaju odlučujuću snagu u budućem sazivu gradskog parlamenta.
-Ono što Šabac razlikuje od drugih gradova je to što za ove izbore nećemo imati referendumsku atmosferu. Šabac ima izbora i ima za koga da glasa. “Pobeda za Šabac“ je treća opcija. Kada se opredeljujete za lokalne programe, glavni kriterijum nije ideologija, nego sa kim te kriterijume možete da ostvarite. Potrebni su ljudi koji su to sposobni da realizuju, a ne veliki politički lideri iza, kojih će se većina sakriti, a koji će posetiti naš grad jednom u ovoj kampanji, pa opet za četiri godine, rekao je Katić.
Katić je istakao da NS, kao stranka koja je dosledno vodila politiku svih prethodnih godina, u ovoj koaliciji može da ostvari svoje planove. Podsetio je da su oni uvek kada su kritikovali ono što smatraju lošim nudili i konkretna rešenja.
Koaliciju “Pobeda za Šabac“ čine još i Socijaldemokratska stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Nova Srbija, kao i grupa građana koja je istupila iz SDPS.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa