Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О КОАЛИЦИЈИ

ШАБАЦ ИМА ТРЕЋИ ИЗБОР

Нова Србија ће на локалне изборе у Шапцу изаћи заједно са Западном Србијом у оквиру коалиције “Победа за Шабац“. Споразум су у понедељак потписали Божидар Катић, председник Градског одбора Нове Србије и Немања Пајић, председник Западне Србије.
Окупила их је заједничка визија Шапца у наредним годинама.
Пајић је истакао да нови партнери значе нову енергију. Посебно је задовољан што се око ЗС која је регионална странка, окупљају партије које имају републичке централе.
-Драго ми је да се овде препознаје значај локалне политике и прави се јасна разлика између локалне и политике на нивоу Републике. То је веома битно да не би дошло до обесмишљавања локалних избора. На локалу се бирају људи. Ми у Шапцу се сви знамо и када се определимо за неку политику знамо ко је њен носилац и ко је спроводи. Развој града је у центру наше политике, а заједно смо у тој борби много јачи, рекао је Пајић.
Божидар Катић сматра да се Шабац политички налази заробљен између две лоше опције, власти и опозиције. Верује да могу да буду трећа опција која ће имати довољан број одборника да представљају одлучујућу снагу у будућем сазиву градског парламента.
-Оно што Шабац разликује од других градова је то што за ове изборе нећемо имати референдумску атмосферу. Шабац има избора и има за кога да гласа. “Победа за Шабац“ је трећа опција. Када се опредељујете за локалне програме, главни критеријум није идеологија, него са ким те критеријуме можете да остварите. Потребни су људи који су то способни да реализују, а не велики политички лидери иза, којих ће се већина сакрити, а који ће посетити наш град једном у овој кампањи, па опет за четири године, рекао је Катић.
Катић је истакао да НС, као странка која је доследно водила политику свих претходних година, у овој коалицији може да оствари своје планове. Подсетио је да су они увек када су критиковали оно што сматрају лошим нудили и конкретна решења.
Коалицију “Победа за Шабац“ чине још и Социјалдемократска странка, Социјалдемократска партија Србије, Нова Србија, као и група грађана која је иступила из СДПС.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa