17. mart 2016.17. mar 2016.
„KARAVAN ZDRAVLjA“ U TABANOVIĆU

VELIKO INTERESOVANjE MEŠTANA

Medicinski radnici šabačkog Doma zdravlja, u okviru akcije „Karavan zdravlja“ posetili su Tabanović
Više od 55 meštana Tabanovića iskoristilo je prošle srede mogućnost da besplatno proveri svoje zdravstveno stanje. Radnici šabačkog Doma zdravlja pregledali su sve građane koji su posetili lokalnu ambulantu, bez obzira na to da li imaju overene zdravstvene knjižice ili ne.
- U neposrednom kontaktu sa našim sugrađanima shvatamo koliko su im ovakve akcije važne, pa upućujemo apel da redovno odlaze na preventivne preglede. Mnogi od njih godinama nisu bili kod lekara, pa im naše posete mnogo znače. S druge strane i nama koji smo dobili priliku da radimo u Domu zdravlja ovo je odlična prilika za sticanje iskustva i unapređenje znanja, naveo je dr Aleksandar Živanović.
Rukovodstvo Doma zdravlja ponosno je na akciju „Karavan zdravlja“.
- Da smo samo kod jednog pacijenta otkrili promene za koje nije znao, to bi ovu akciju u potpunosti opravdalo, a bilo ih je mnogo više. Ovom akcijom, punktovima hitne pomoći i projektima neodložne i besplatne pomoći zaokružujemo sistem zdravstvene brige o našim sugrađanima. Mladim lekarima i tehničarima grad stvara šansu za posao, što je važno za naše korisnike, za zdravstvene radnike, nas kao ustanovu i celu lokalnu zajednicu, naveo je direktor Doma zdravlja prim. dr Miroslav Popović.
Ove godine, iz gradskog budžeta izdvojena su velika sredstva na unapređenje primarne zdravstvene zaštite.
- Zdravstvena zaštita je dostupna svima: stanovnicima sela, grada, starima, deci, socijalno ugroženima, ljudima bez zdravstvenog osiguranja. To Šabac izdvaja u odnosu na druge gradove. Značajan deo lokalnog budžeta, ove godine 54 miliona dinara, dokaz su odgovorne zdravstvene brige grada o našim sugrađanima i u isto vreme, podrške Domu zdravlja čiji zaposleni vrlo profesionalno i posvećeno rade svoj posao, a rukovodstvo različitim projektima prepoznaje prioritete i potrebe i adekvatno reaguje na njih, naveo je član Gradskog veća dr Branko Vujković.
U akciji „Karavan zdravlja“, do sada je obavljeno više od 700 pregleda širom šabačkih sela.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa