17. mart 2016.17. mar 2016.
UVEDENA VANREDNA SITUACIJA

PRIORITET ZAŠTITA DOMAĆINSTAVA

Zbog velike količine kiše, koja je padala u prethodna dva dana, gradski Štab za vanredne situacije u utorak uveče je doneo odluku da se u slivu Cerskog obodnog kanala, reka Dobrave i Dumače uvede vanredna situacija. Angažovana je potrebna mehanizacija i ljudstvo, a organizovano je punjenje više od 10 hiljada džakova, koji će biti postavljani na kritičnim tačkama. Prioritet je zaštita ljudi i domaćinstava u slivu ovih vodotokova, rekao je komandant gradskog štaba i gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović.
-Zbog velikih količina padavina Gradski štab za vanredne situacije je doneo odluku da uvede vanrednu situaciju u slivu Cerskog obodnog kanala, Dobrave i Dumače. To podrazumeva niz mera koje treba da angažuju svu mehanizaciju i svo raspoloživo ljudstvo. Štitimo prvenstveno domaćinstva. Dispečerski centar je organizovan u zgradi Gradske uprave. Vodoprivredno preduzeće “Sava“ radi na vodotocima prvog reda, dakle na Cerskom obodnom kanalu i Dobravi, a gradske službe u slivu Dumače, rekao je gradonačelnik i pozvao građane da budu odgovorni.
Do zaključenja ovog broja “Glasa Podrinja“ voda se izlivala u Gornjoj Vranjskoj gde su evakuisani stanovnici romskog naselja.
Gradski štab za vanredne situacije pozvao je građane da prijave Dispečerskom centru uočene probleme na kanalima i vodotokovima na brojeve: 064/877-84-04; 015/347-117.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa