14. april 2016.14. apr 2016.
MUZIČKI APRIL U ŠAPCU

VEČE DOBRIH VIBRACIJA

U subotu 23. aprila, na sceni Šabačkog pozorišta, publika će imati jedinstvenu priliku da čuje a i da vidi kako izgleda jedan muzičko-scenski spektakl. Ulaz je besplatan a organizatori su Bluz i Džez udruženje i “Glas Podrinja“.
Rafael Vresnig (Raphael Njressnig) je jedan od najznačajnijih mladih evropskih bluz-džez muzičara. Svojim u isto vreme elegantnim i eksplozivnim stilom u protekloj deceniji stekao je status veoma cenjenog i traženog orguljaša na bluz-džez scenama mnogih država.
Enriko Kriveljaro (Enrico Crivellaro) je italijanski gitarista koji svoju karijeru već više od jedne decenije vodi paralelno u Evropi i Americi. Sarađivao je, na koncertima i pločama, sa tako velikim zvezada bluesa kao što su Jeff Healey, Finis Tasby, Lee Oskar, James Harman, Janiva Magness, Bruce Katz, Lester Butler i mnogim drugim.
Rafael i Enriko imaju zajednički Organ Trio projekat već nekoliko godina. Njihova muzika može se definisati kao dobro odmeren midž bluesa, jazza, soula i funka sa visokim energetskim nabojem i neodoljivim grooveom.
Nakon nastupa Njresniga i Crivellara u kafeu Šabačkog pozorišta organizovan je mini koncert poznate bluz grupe „The Gamblers“.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa