28. april 2016.28. apr 2016.
NOVO: ELEKTROFITNES

BUDIMO E - FIT

Elektromišićna stimulacija, koja se decenijama koristila u rehabilitacione svrhe, odnedavno se uspešno primenjuje i u fitnes centrima. Poznat po prvinama, Šabac je jedan od prvih gradova koji su prepoznali prednosti nove fitnes tehnologije. U komšiluku „Glasa Podrinja“, pre dve nedelje je otvoren E -fit studio, čije je sedište u Budimpešti.
- Posedujemo sve bezbedonosne licence na svetskom nivou i ne koristimo metalne, nego karbonske provodnike (korišćenjem metalnih provodnika može doći do preskakanja struje, što, pored opekotina, može naneti i druge povrede.). Zabluda je da u elektrofintesu nema kretanja, naprotiv, koristimo tradicionalne sprave, od trenažera, bicikla, nordijskog skijanja i traka do pomoćnih elemenata ““ tegova, lastiš traka, ketlbelova i drugih. Na treningu se nosi uniforma sa ugrađenim elektrodama, koje se aplikuju na dvanast grupa mišića, a stimulacija se prenosi na celo telo. Pored fizičkog jačanja muskulature, postoji i emotivni efekat ““ poboljšanjava se raspoloženje, rastu hormoni „sreće“ - ednorfin i serotonin u organizmu, kaže Marija Popadić, personalni trener.
U studiju E - fita vežbači imaju u ponudi nekoliko programa koji se kombinuju u personalni trening, jedinstven za svakog ponaosob. Pored toga, na rasplaganju su im besplatni saveti o načinu ishrane, koja je za zdravlje i lep izgled važna koliko i vežbanje.
- Elektrostimulacija pojačava efekat ““ trening od 20 minuta menja tradicionalni trening od 70 do 90 minuta, a efekat se zadržava 72 sata nakon završetka. Zato preporučujemo dva treninga nedeljno. U ovom, promotivnom periodu zakazujemo treninge svaki treći dan.. Za žene koje su raspoložene, pravimo jedan trening nedeljno na „suvo“, koji podrazumeva više razgibavanja, pilatesa i joge.
Vežbači nose poduniformu - usku majicu od pamuka i tri četvrt pantalone, preko koje oblače uniformu, koja je spojena sa spravom koja reguliše impuls ka pojedinačnim grupama mišića. Sa razgibavanjem, elektrostimulacijom mišića, istezanjem i tuširanjem, trening traje 45 minuta, što je idealno za one koji „kubure“ sa vremenom.
- Koristimo tri raličite vrste struje - površinsku, koja vrši limfnu drenažu i oslobađa telo od vode koja je zarobljena između mišića i kože, dakle, od celulita, zatim, dubinsku, koja zateže muskulaturu i kožu, a treću, izuzetno duboku struju apliciramo kada vežbač postigne željeni oblik tela, radi definicije.
Da je elektrofitnes potpuno bezbedan, dokazuje činjenica da se elektrostimulacija primenjuje već decenijama u terapijske svrhe. Oprez je potreban u onim slučajevima koji su važeći i za tradicionalne metode.
- Oni koji imaju ugrađen implant u telu, moraju se konsultovati sa lekarom, a naš trening je strogo zabranjen za ljude sa pesmejkerom i epileptičare. Trudnice nisu nikada bile podvrgnute testovima, a oprez je potreban kod onih koji imaju problema sa krvnim pritiskom.
E fit je za samo dve nedelje dobio devet polaznika. Od septembra planiraju proširenje, a uskoro im stiže uređaj koji ima mogućnost jačanja muskulature u cilju prevencije osteoporoze. Namenjen i muškarcima i ženama, koji nemaju vremena za tradicionalne treninge, elektrofitnes je pravi izbor za sve koji žele brze rezultate (prvi su vidljivi posle mesec dana).
Začetnik E-fit ideje u Šapcu je Dušan Ružičić, savezni trener kajaka, koji E-fit treninge primenjuje i na svojim dvema uspešnim reprezentativkama, Dalmom i Milicom. Takođe, njegovo dugogodišnje iskustvo u sportu na raspolaganju je svim polaznicima E-fit studija, kroz savete u treningu, izradi koncepta treninga za sve programe u ponudi, kao i kroz savete o zdravom suplementiranju tokom perioda aktivnog treniranja.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa