Инфо

28. април 2016.28. апр 2016.
НОВО: ЕЛЕКТРОФИТНЕС

БУДИМО Е - ФИТ

Електромишићна стимулација, која се деценијама користила у рехабилитационе сврхе, однедавно се успешно примењује и у фитнес центрима. Познат по првинама, Шабац је један од првих градова који су препознали предности нове фитнес технологије. У комшилуку „Гласа Подриња“, пре две недеље је отворен Е -фит студио, чије је седиште у Будимпешти.
- Поседујемо све безбедоносне лиценце на светском нивоу и не користимо металне, него карбонске проводнике (коришћењем металних проводника може доћи до прескакања струје, што, поред опекотина, може нанети и друге повреде.). Заблуда је да у електрофинтесу нема кретања, напротив, користимо традиционалне справе, од тренажера, бицикла, нордијског скијања и трака до помоћних елемената ““ тегова, ластиш трака, кетлбелова и других. На тренингу се носи униформа са уграђеним електродама, које се апликују на дванаст група мишића, а стимулација се преноси на цело тело. Поред физичког јачања мускулатуре, постоји и емотивни ефекат ““ побољшањава се расположење, расту хормони „среће“ - еднорфин и серотонин у организму, каже Марија Попадић, персонални тренер.
У студију Е - фита вежбачи имају у понуди неколико програма који се комбинују у персонални тренинг, јединствен за сваког понаособ. Поред тога, на расплагању су им бесплатни савети о начину исхране, која је за здравље и леп изглед важна колико и вежбање.
- Електростимулација појачава ефекат ““ тренинг од 20 минута мења традиционални тренинг од 70 до 90 минута, а ефекат се задржава 72 сата након завршетка. Зато препоручујемо два тренинга недељно. У овом, промотивном периоду заказујемо тренинге сваки трећи дан.. За жене које су расположене, правимо један тренинг недељно на „суво“, који подразумева више разгибавања, пилатеса и јоге.
Вежбачи носе подуниформу - уску мајицу од памука и три четврт панталоне, преко које облаче униформу, која је спојена са справом која регулише импулс ка појединачним групама мишића. Са разгибавањем, електростимулацијом мишића, истезањем и туширањем, тренинг траје 45 минута, што је идеално за оне који „кубуре“ са временом.
- Користимо три раличите врсте струје - површинску, која врши лимфну дренажу и ослобађа тело од воде која је заробљена између мишића и коже, дакле, од целулита, затим, дубинску, која затеже мускулатуру и кожу, а трећу, изузетно дубоку струју аплицирамо када вежбач постигне жељени облик тела, ради дефиниције.
Да је електрофитнес потпуно безбедан, доказује чињеница да се електростимулација примењује већ деценијама у терапијске сврхе. Опрез је потребан у оним случајевима који су важећи и за традиционалне методе.
- Они који имају уграђен имплант у телу, морају се консултовати са лекаром, а наш тренинг је строго забрањен за људе са песмејкером и епилептичаре. Труднице нису никада биле подвргнуте тестовима, а опрез је потребан код оних који имају проблема са крвним притиском.
Е фит је за само две недеље добио девет полазника. Од септембра планирају проширење, а ускоро им стиже уређај који има могућност јачања мускулатуре у циљу превенције остеопорозе. Намењен и мушкарцима и женама, који немају времена за традиционалне тренинге, електрофитнес је прави избор за све који желе брзе резултате (први су видљиви после месец дана).
Зачетник Е-фит идеје у Шапцу је Душан Ружичић, савезни тренер кајака, који Е-фит тренинге примењује и на својим двема успешним репрезентативкама, Далмом и Милицом. Такође, његово дугогодишње искуство у спорту на располагању је свим полазницима Е-фит студија, кроз савете у тренингу, изради концепта тренинга за све програме у понуди, као и кроз савете о здравом суплементирању током периода активног тренирања.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa