28. april 2016.28. apr 2016.
JANA ILIĆ, DESETOGODIŠNjA FLAUTISTKINjA IZ ŠAPCA SVIRALA U KARNEGI HOLU, U NjUJORKU

ČAROBNI NASTUP U NAJPOZNATIJOJ SALI

Mlada Šapčanka, desetogodišnja Jana Ilić, pronela je slavu svoje zemlje i grada 1. maja u najpoznatijoj svetskog muzičkoj sali ““ Karnegi holu u Njujorku.
Ona je u Njujorku nastupila u okviru takmičenja “Amerikan Protidž“, zajedno sa 33 izvođača iz celog sveta. Naša Jana, posle još jednog uspešnog međunarodnog nastupa, dobila je diplomu, odnosno Prvu nagradu. Važnije od diploma je svakako činjenica da je tokom tročasovnog nastupa, jedino Jana dugotrajnim aplauzom pozvana na bis. Za postignute izuzetne rezultate na takmičenju, nagrađeni su i Janina profesorka Biljana Prica i korepetitor Miloš Milutinović.
- Drago mi je što sam svirala u Karnegi holu, želja mi se ostvarila, a to je da sam se i njihovoj publici svidela. Publika je uživala u mom izvođenju toliko da me je na kraju gromoglasnim aplauzom pozvala da se vratim na scenu i poklonim još jednom. Uživala sam u svemu, osećala sam se posebno u toj čuvenoj Sali ““ rekla je odmah posle nastupa za “Glas Podrinja“ Jana Ilić.
Njena profesorka je prezadovoljna nastupom, ali i iskustvom koje je njena mlada učenica stekla nastupom u Njujurku.
- U Karnegi holu nas je dočekalo izuzetno profesionalno osoblje, organizacija je bila na visokom nivou što samu atmosferu čini izuzetnom. Ovo je zaista veliko profesionalno iskustvo kako za Janu tako i za mene. Nastupali su flautisti koji sviranje flaute uče kod eminentnih flautista sveta, kao što je ser Džejms Galvej. Prezadovoljna sam uspehom koji smo postigli. Jana je na sceni izgledala čarobno, a publika je bila oduševljena. Njena interpretacija je bila prepuna emocija ““ istakla je Biljana Prica.
Jana Ilić, njena profesorka Biljana Prica i korepetitor Miloš Milutinović danas se vraćaju iz Njujorka.
NIKO PRE JANE
Poziv za nastup u Karnegi holu Jana Ilić dobila je kao najbolji mladi talenat u 2015, a put u Njujork finansirao je Grad Šabac.
Pre Jane Ilić niko iz Srbije sa 10 godina nije svirao u Karnegi holu. U tom uzrastu, jedino je violinista Stefan Milenković nastupao u Vašingtonu.
N.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa