Инфо

28. април 2016.28. апр 2016.
ЈАНА ИЛИЋ, ДЕСЕТОГОДИШЊА ФЛАУТИСТКИЊА ИЗ ШАПЦА СВИРАЛА У КАРНЕГИ ХОЛУ, У ЊУЈОРКУ

ЧАРОБНИ НАСТУП У НАЈПОЗНАТИЈОЈ САЛИ

Млада Шапчанка, десетогодишња Јана Илић, пронела је славу своје земље и града 1. маја у најпознатијој светског музичкој сали ““ Карнеги холу у Њујорку.
Она је у Њујорку наступила у оквиру такмичења “Американ Протиџ“, заједно са 33 извођача из целог света. Наша Јана, после још једног успешног међународног наступа, добила је диплому, односно Прву награду. Важније од диплома је свакако чињеница да је током трочасовног наступа, једино Јана дуготрајним аплаузом позвана на бис. За постигнуте изузетне резултате на такмичењу, награђени су и Јанина професорка Биљана Прица и корепетитор Милош Милутиновић.
- Драго ми је што сам свирала у Карнеги холу, жеља ми се остварила, а то је да сам се и њиховој публици свидела. Публика је уживала у мом извођењу толико да ме је на крају громогласним аплаузом позвала да се вратим на сцену и поклоним још једном. Уживала сам у свему, осећала сам се посебно у тој чувеној Сали ““ рекла је одмах после наступа за “Глас Подриња“ Јана Илић.
Њена професорка је презадовољна наступом, али и искуством које је њена млада ученица стекла наступом у Њујурку.
- У Карнеги холу нас је дочекало изузетно професионално особље, организација је била на високом нивоу што саму атмосферу чини изузетном. Ово је заиста велико професионално искуство како за Јану тако и за мене. Наступали су флаутисти који свирање флауте уче код еминентних флаутиста света, као што је сер Џејмс Галвеј. Презадовољна сам успехом који смо постигли. Јана је на сцени изгледала чаробно, а публика је била одушевљена. Њена интерпретација је била препуна емоција ““ истакла је Биљана Прица.
Јана Илић, њена професорка Биљана Прица и корепетитор Милош Милутиновић данас се враћају из Њујорка.
НИКО ПРЕ ЈАНЕ
Позив за наступ у Карнеги холу Јана Илић добила је као најбољи млади таленат у 2015, а пут у Њујорк финансирао је Град Шабац.
Пре Јане Илић нико из Србије са 10 година није свирао у Карнеги холу. У том узрасту, једино је виолиниста Стефан Миленковић наступао у Вашингтону.
Н.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa