28. april 2016.28. apr 2016.
Aktivnosti Crvenog krsta Krupanj

SVUDA ZA SVAKOGA

Veliki broj aktivnosti povodom nedelje Crvenog krsta: kvizovi, posete starima, vršnjačka edukacija, pohvalnice dobrovoljnim davaocima krvi
Na osnovu odluke Međunarodne federacije crvenog krsta i Crveni krst Krupanj će u periodu od 8. do 15. maja tradicionalnim aktivnostima obeležiti nedelju Crvenog krsta pod sloganom „Svuda za svakoga“.
Volonteri i omladina Crvenog krsta Krupanj će organizovati edukativna predavanja na temu „Zdravi stilovi života“, organizovaće posetu domu za stare u Krupnju, dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju Udruženja „Zora“ Krupanj i Predškolsku ustanovu „Naša radost“ u Krupnju. Tom prilikom volonteri Crvenog krsta Krupanj će se družiti i uručiti prigodne poklone svojim domaćinima, izvešće predstavu na temu zaštita zdravlja, organizovaće se kviz u osnovnoj i srednjoj školi u Krupnju na temu „Šta znaš o Crvenom krstu“.
Povodom nacionalnog dana dobrovoljnog davalaštva krvi 11. maja u prostorijama Crvenog krsta Krupanj biće dodeljena priznanja i zahvalnice dobrovoljnim davaocima krvi u znak pažnje svima koji su dali krv. Ovaj dan obeležiće se i susretom volontera koji će imati priliku da se bolje upoznaju, druže i razgovaraju o narednim aktivnostima. Podeliće se tridesetak paketa za najugroženije porodice u opštini Krupanj.
Prema rečima sekretara Crvenog krsta Krupanj Gorice Nedić akcenat je na omasovljavanju organizacije i učlanjavanju novih članova, posebno mladih. Sprovodiće se aktivnosti u oblasti prevencije nasilja u saradnji sa školama i organizovati i druge akcije koje su u mandatu Crvenog krsta Krupanj koje doprinose još većoj afirmaciji i ugledu organizacije.
D. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa