Инфо

28. април 2016.28. апр 2016.
Активности Црвеног крста Крупањ

СВУДА ЗА СВАКОГА

Велики број активности поводом недеље Црвеног крста: квизови, посете старима, вршњачка едукација, похвалнице добровољним даваоцима крви
На основу одлуке Међународне федерације црвеног крста и Црвени крст Крупањ ће у периоду од 8. до 15. маја традиционалним активностима обележити недељу Црвеног крста под слоганом „Свуда за свакога“.
Волонтери и омладина Црвеног крста Крупањ ће организовати едукативна предавања на тему „Здрави стилови живота“, организоваће посету дому за старе у Крупњу, дневном боравку за децу ометену у развоју Удружења „Зора“ Крупањ и Предшколску установу „Наша радост“ у Крупњу. Том приликом волонтери Црвеног крста Крупањ ће се дружити и уручити пригодне поклоне својим домаћинима, извешће представу на тему заштита здравља, организоваће се квиз у основној и средњој школи у Крупњу на тему „Шта знаш о Црвеном крсту“.
Поводом националног дана добровољног давалаштва крви 11. маја у просторијама Црвеног крста Крупањ биће додељена признања и захвалнице добровољним даваоцима крви у знак пажње свима који су дали крв. Овај дан обележиће се и сусретом волонтера који ће имати прилику да се боље упознају, друже и разговарају о наредним активностима. Поделиће се тридесетак пакета за најугроженије породице у општини Крупањ.
Према речима секретара Црвеног крста Крупањ Горице Недић акценат је на омасовљавању организације и учлањавању нових чланова, посебно младих. Спроводиће се активности у области превенције насиља у сарадњи са школама и организовати и друге акције које су у мандату Црвеног крста Крупањ које доприносе још већој афирмацији и угледу организације.
Д. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa