28. april 2016.28. apr 2016.
PROLEĆNI HUMANITARNI FESTIVAL

Možemo mnogo

Đački parlament Srednje škole „Vuk Karadžić“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade Ljubovija u školskom dvorištu organizovao je „Prolećni humanitarni festival“, koji je imao za cilj prikupljanje finansijskih sredstava za Vasiliju Radanović koja boluje od Sidroma kratkog creva i koristi posebnu vrstu hrane.
Festival su pratili različiti sadržaji ““ muzički program koji su pripremili učenici srednje škole, u dvorištu su bili postavljeni kreativni štandovi gde su učenici najmlađim sugrađanima poklanjali knjige za decu, održani su turniri u basketu, malom fudbalu i stonom tenisu. U sklopu programa bio je održan i čas glume za najmlađe, kao i iscrtavanje na licu, a uz stručnu pomoć učenici su oslikavali mural na zidu škole.
-Đački parlament Srednje škole „Vuk Karadžić“ od 2014. godine organizuje „Prolećni humanitarni festival“ koji ima za cilj da se pomogne nekoj osobi kojoj je ta pomoć neophodna, ali isto tako i da građane naše opštine upoznamo sa našim radom ““ izjavila je Dunja Lukić, predsednik Đačkog parlamenta.
Veliku pomoć u organizaciji ove veoma uspešne akcije pružili su profesori ove škole.
-Drago nam je da su se u ovu akciju uključili kako najmlađi, tako i stariji građani. Ovo je dokaz da zajedno možemo mnogo toga, a najpre da budemo dobri ljudi ““ kratko je prokomentarisao Marko Medić, profesor.
Kancelarija za mlade opštine Ljubovija aktivno učestvuje u društvenom životu Ljubovije, a učešće je uzela i na ovoj manifestaciji.
-Želeo bih da se zahvalim svim ljudima koji su uzeli učešće na ovoj akciji i pomogli da sakupimo 94.135 dinara za posebnu hranu koju koristi mala Vasilija. Posebnu zahvalnost dugujemo košarkašu Branku Laziću i Košarkaškom klubu Crvena Zvezda, koja je na račun Vasilije Radanović uplatila 40.000 dinara.
Učešće na ovoj akciji uzeli su i Rafting klub „Drinska regata“, članovi Amaterskog pozorišta „Aleksandar Joković“ , Udruženje građana „LjON“...
Z.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa