28. april 2016.28. apr 2016.
U GRADSKOJ KUĆI ORGANIZOVAN PRIJEM ZA ŠABAČKE OSNOVCE, OSVAJAČE NAGRADA NA REPUBLIČKOM TAKMIČENjU IZ MATEMATIKE

POSVEĆENOŠĆU DO USPEHA

U razgovoru sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem prošlog četvrtka istaknuto da u znanje treba ulagati. Izgradnja Naučnog centra na Letnjikovcu prvi korak
Čast je imati decu i profesore kao što ih ima Šabac, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović, prošlog četvrtka na prijemu koji je organizovao za učenike OŠ „Nikolaj Velimirović“ i OŠ „Vuk Karadžić“ koji su na nedavnom Republičkom takmičenju iz matematike osvojili sedam nagrada - jednu prvu, dve druge i četiri treće.
- Zaista sam počastvovan što sam imao priliku da u Gradskoj kući ugostim naše najbolje mlade matematičare. Koliko nagrada su samo osvojili pokazuje koliko su vredno radili sa svojim nastavnicima uz podršku svojih roditelja. Da ne bismo našu najbolju decu i ljude koji žele više da rade prepustili samo slučaju i njihovom ličnom entuzijazmu mi smo dužni da napravimo sistem koji funkcioniše. Sistem koji će omogućiti da takva deca i takvi profesori, odnosno nastavnici, ali i njihovi roditelji, budu sistemski praćeni, da im budemo podrška kako se ne bi dešavali uspesi na nivou incidenta. Uspesi u Šapcu će u budućnosti biti pravilo o čemu će, naravno, grad brinuti. Zato smo doneli odluku da radimo i Naučni centar na Letnjikovcu i da pokušamo da za uzrast od osnovne škole, za sve mlade, svu decu koja žele da rade i uče više, omogućimo najkvalitetnije moguće uslove - istakao je gradonačelnik.
Iako za „Nikolajevce“ Dušana Beguša, Mariju Savić, Mašu Đurić, Milicu Mirković, Dušana Miškovića, Milicu Damnjanović i Bogdana Delića, učenika OŠ „Vuk Karadžić“, koji se osvajanjem drugog mesta plasirao na Srpsku matematičku olimpijadu, ovo nisu prvi uspesi osvojene nagrade same po sebi podsticaj su više za dalji rad i nove uspehe.
- Puno smo se spremali za ovo takmičenje. Donekle smo očekivali bolje rezultate ali šta je tu je. Ovo mi nije prva nagrada. U šestom razredu osvojila sam prvu nagradu na Republičkom takmičenju iz fizike, a drugu na Republičkom iz matematike. Tada sam osvojila i prvu nagradu na „Arhimedesu“. Ove godine bila sam prva na Dopisnoj, a druga na Internet olimpijadi. Volela bih da upišem Matematičku gimnaziju. Sve ove nagrade mi puno znače za to - rekla je Maša Đurić, učenica sedmog razreda, koja je osvojila treću nagradu.
Prijemu su prisustvovali i nastavnici matematike obe škole Mioljub Isailović, Danica Isailović, Vladimir Mihailović, Katarina Janković, kao i direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Dragoslav Pavlović.
- U potpunosti se slažem sa idejom o izgradnji Naučnog centra na Letnjikovcu. Nadam se da će ta ideja zaživeti i da će kolege moći da objedine zajedničko iskustvo. Potrebno je da se udružimo kako bi deci učinili nastavu matematike pristupačnijom i zanimljivijom. To će im biti vid podrške i usavršavanja koji će sigurno doprineti postizanju još boljih rezultata - uverena je nastavnica Katarina Janković.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa