Инфо

28. април 2016.28. апр 2016.
У ГРАДСКОЈ КУЋИ ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА ШАБАЧКЕ ОСНОВЦЕ, ОСВАЈАЧЕ НАГРАДА НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

ПОСВЕЋЕНОШЋУ ДО УСПЕХА

У разговору са градоначелником Небојшом Зеленовићем прошлог четвртка истакнуто да у знање треба улагати. Изградња Научног центра на Летњиковцу први корак
Част је имати децу и професоре као што их има Шабац, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић, прошлог четвртка на пријему који је организовао за ученике ОШ „Николај Велимировић“ и ОШ „Вук Караџић“ који су на недавном Републичком такмичењу из математике освојили седам награда - једну прву, две друге и четири треће.
- Заиста сам почаствован што сам имао прилику да у Градској кући угостим наше најбоље младе математичаре. Колико награда су само освојили показује колико су вредно радили са својим наставницима уз подршку својих родитеља. Да не бисмо нашу најбољу децу и људе који желе више да раде препустили само случају и њиховом личном ентузијазму ми смо дужни да направимо систем који функционише. Систем који ће омогућити да таква деца и такви професори, односно наставници, али и њихови родитељи, буду системски праћени, да им будемо подршка како се не би дешавали успеси на нивоу инцидента. Успеси у Шапцу ће у будућности бити правило о чему ће, наравно, град бринути. Зато смо донели одлуку да радимо и Научни центар на Летњиковцу и да покушамо да за узраст од основне школе, за све младе, сву децу која желе да раде и уче више, омогућимо најквалитетније могуће услове - истакао је градоначелник.
Иако за „Николајевце“ Душана Бегуша, Марију Савић, Машу Ђурић, Милицу Мирковић, Душана Мишковића, Милицу Дамњановић и Богдана Делића, ученика ОШ „Вук Караџић“, који се освајањем другог места пласирао на Српску математичку олимпијаду, ово нису први успеси освојене награде саме по себи подстицај су више за даљи рад и нове успехе.
- Пуно смо се спремали за ово такмичење. Донекле смо очекивали боље резултате али шта је ту је. Ово ми није прва награда. У шестом разреду освојила сам прву награду на Републичком такмичењу из физике, а другу на Републичком из математике. Тада сам освојила и прву награду на „Архимедесу“. Ове године била сам прва на Дописној, а друга на Интернет олимпијади. Волела бих да упишем Математичку гимназију. Све ове награде ми пуно значе за то - рекла је Маша Ђурић, ученица седмог разреда, која је освојила трећу награду.
Пријему су присуствовали и наставници математике обе школе Миољуб Исаиловић, Даница Исаиловић, Владимир Михаиловић, Катарина Јанковић, као и директор ОШ „Вук Караџић“ Драгослав Павловић.
- У потпуности се слажем са идејом о изградњи Научног центра на Летњиковцу. Надам се да ће та идеја заживети и да ће колеге моћи да обједине заједничко искуство. Потребно је да се удружимо како би деци учинили наставу математике приступачнијом и занимљивијом. То ће им бити вид подршке и усавршавања који ће сигурно допринети постизању још бољих резултата - уверена је наставница Катарина Јанковић.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa