12. maj 2016.12. maj 2016.
DODELjENA NAGRADA ZA NAJBOLjE PRIVEDENU KRAJU NEDOVRŠENU PRIPOVETKU LAZE K. LAZAREVIĆA

„VUČKO“ PEROM JELENE NIKOLIĆ

Na ovogodišnjem Trećem konkursu Visoke škole strukovnih studija za vaspitače u Šapcu pristigli su radovi trideset tri autora iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije. Pobednica Jelena Nikolić iz Beograda
Visoka škola strukovnih studija za vaspitače treću godinu za redom raspisala je Konkurs za završetak nedovršenih pripovedaka Laze K. Lazarevića. Ove godine trideset tri autora iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije pokušali su da daju najbolje spisateljsko rešenje za pripovetku „Vučko“.
Stručni žiri u sastavu prof. dr Dušan Ivanić, prof. emeritus Filološkog fakulteta u Beogradu, predsednik žirija, i članovi prof. strukovnih studija Visoke škole za vaspitače dr Ružica Jovanović i dr Slavica Jovanović odabrali su za najbolje dovršenu pripovetku rad Jelene Nikolić iz Beograda poslat pod šifrom „Ševećerija“.
Na književnoj večeri povodom svečane dodele nagrada najuspešnijem autoru, održanoj proteklog ponedeljka u Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače, nastupio je Dečji hor „ViVa“ pred brojnom publikom, prijateljima lepe reči i poštovalaca dela Laze K. Lazarevića.
Inače, Jelena Nikolić, rođena 1981. godine, pobednica je mnoštva literarnih konkursa, između ostalih lista ,,Politika“ i Društva ,,Sveti Sava“. Pokretač je i glavni urednik lista ,,Manastirski žurnal“. Trenutno je student Visoke škole strukovnih studija za vaspitače u Šapcu. Piše poeziju i prozu.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa