12. maj 2016.12. maj 2016.
Aktivnosti Crvenog krsta Krupanj

POMOĆ ZA SVAKOGA

Povodom obeležavanja nedelje Crvenog krsta organizovano niz aktivnosti
Pod ovogodišnjim sloganom „Svuda za svakoga“ u Krupnju je od 8. do 15. maja obeležena nedelja Crvenog krsta nizom aktivnosti, od druženja i edukacija, preko poseta starim licima i osobama sa posebnim potrebama.
Najpre su mladi volonteri sa predstavnicima lokalne samouprave i drugih organizacija sa kojima Crveni krst Krupanj sarađuje razgovarali i održali predavanja na temu zdravi stilovi života. Osim predavanja i praktičnih pokaznih vežbi pružanja prve pomoći volonteri su na štandu prezentovali svoj program i tradicionalne aktivnosti Crvenog krsta Krupanj. U okviru posete dečjeg vrtića i doma za stare i penzionere volonteri su delili prigodne poklone, voće, sokove, odevne predmete, didaktičko-školski materijal. Takođe, podeljeno je 20 paketa socijalno ugroženim porodicama u opštini Krupanj.
Nacionalni dan dobrovoljnog davalaštva krvi 11. maj aktivisti Crvenog krsta Krupanj iskoristili su da u Biblioteci „Politika“ Krupanj dodele priznanja višestrukim davaocima krvi kao i onima koji su krv dali po prvi put. Tom prilikom učlanjeno je 40 novih članova.
D. Ž.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa