12. maj 2016.12. maj 2016.
Aktivnosti Crvenog krsta Krupanj

POMOĆ ZA SVAKOGA

Povodom obeležavanja nedelje Crvenog krsta organizovano niz aktivnosti
Pod ovogodišnjim sloganom „Svuda za svakoga“ u Krupnju je od 8. do 15. maja obeležena nedelja Crvenog krsta nizom aktivnosti, od druženja i edukacija, preko poseta starim licima i osobama sa posebnim potrebama.
Najpre su mladi volonteri sa predstavnicima lokalne samouprave i drugih organizacija sa kojima Crveni krst Krupanj sarađuje razgovarali i održali predavanja na temu zdravi stilovi života. Osim predavanja i praktičnih pokaznih vežbi pružanja prve pomoći volonteri su na štandu prezentovali svoj program i tradicionalne aktivnosti Crvenog krsta Krupanj. U okviru posete dečjeg vrtića i doma za stare i penzionere volonteri su delili prigodne poklone, voće, sokove, odevne predmete, didaktičko-školski materijal. Takođe, podeljeno je 20 paketa socijalno ugroženim porodicama u opštini Krupanj.
Nacionalni dan dobrovoljnog davalaštva krvi 11. maj aktivisti Crvenog krsta Krupanj iskoristili su da u Biblioteci „Politika“ Krupanj dodele priznanja višestrukim davaocima krvi kao i onima koji su krv dali po prvi put. Tom prilikom učlanjeno je 40 novih članova.
D. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa