Info

12. maj 2016.12. maj 2016.
JOŠ NEMA REŠENjA ZA RADNIKE “MINERALNIH ĐUBRIVA“

NASTAVAK AGONIJE

Bivši radnici “Mineralnih đubriva“ prošle srede su imali ročište u Privrednom sudu u Valjevu. Ishod, po njih ponovo nezadovoljavajući. Od 558 potraživanja, za sud je prihvatljivo samo 97. Prema rečima Radosava Jakovljevića, predstavnika radnika, nisu dobili ni spisak koja potraživanja su prihvatljiva, ni u kom procentu će im ona biti isplaćena. Jakovljević ističe da su im ostale još žalbe Ustavnom sudu i Strazburu.
-Prva dva ročišta su otkazana a na ovom sada se nije pojavio ni jedan advokat, samo punomoćnik Beogradske banke. Nije došao ni predstavnik Skupštine poverilaca. Od 97 prihvaćenih potraživanja nekoliko je firmi. Radnici su sada poverioci trećeg reda, kaže Jakovljević i podseća da se od 885 radnika koji su radili u Mineralnim đubrivima, više od 300 nije prijavilo svoja potraživanja jer nisu bili blagovremeno obavešteni. Naime, poziv je upućen preko interneta, Službenog glasnika i lista Danas, a ni u jednom lokalnom mediju.
-Fabrika je prodata 2009. godine i tada nije bila u stečaju. Međutim, 270 miliona dinara od prodaje je u oktobru prošle godine prebačen u stečajnu masu, što znači da će prvo biti isplaćeni veliki poverioci, kaže Jakovljević.
M.M.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa