26. maj 2016.26. maj 2016.
SRPSKA LIGA „ZAPAD“ ““ 27. i 28. KOLO

iz „keca u dvojku“

FK „Mačva“ ““ FK „Budućnost Krušik“ 0:0 (0:0)
Ne znamo da li ostatak Srbije zna, ali dueli šabačkih i valjevskih klubova, uvek su derbi, a bez obzira koliko je bodovno važan uspeh za neku od ekipa, uvek rivali pruže i više od maksimuma. Gosti iz Valjeva, odavno su izgubili realne šanse da izbore viši rang, ali su u sredu odigrali kao da o svemu odlučuje ovaj meč.
„Mačva“ je počela bolje, imala jednu prečku i nekoliko udaraca ka golu Voisavljevića. Međutim, kako je meč odmicao, Valjevci su se oslobađali i stvorili dve dobre prilike koristeći neodlučnost šabačke odbrane. Slično je bilo i u nastavku. Početak pripada domaćima, a veliku priliku propušta Đukić posle odbijene lopte golmana Budućnosti. U samoj završnici, gostujući fudbaler Rašević odlično šutira iz slobodnog udarca sa 18 metara, ali se istakao Pejović. Remi uz poraz Smedereva u Priboju i niko nije bio nezadovoljan.
FK „Železničar“ (L) ““ FK „Mačva“ 1:2 (1:0)
Preveliki je rivalitet i želja Lajkovčana da bar odlože slavlje Mačve. Bili su na dobrom putu da to učine, kada je Stojanović iskorsitio grešku Pejovića i loptu ubacio u mrežu. Pokušavala je „Mačva“, ali je i „Železničar“ ozbiljno pripretio u nekoliko navrata. Ipak, bodovi za titulu osvojeni su za tri minuta. Posle jedne akcije i prebacivanja lopte sa jedne na drugu stranu, dobar centaršut sa desne strane u gol pretvara Đukić. Još se domaći nisu oporavili, kada, posle dve odbrane Nikolića, lopta dolazi do Lekanića koji je prosleđuje do Milosavljevića, a ovaj sa 15 ““ ak metara, sjajno šutira u desni ugao za trijumf 2:1.
Savez je odlučio da „Polet“ i „Smederevo“ prekinut meč odigraju ponovo, Smederevci su pretili da neće putovati, ali to sada više nije važno, pehar će ponovo u Šabac i u ruke Filipa Pejovića.
Od ovog vikenda jasno je da će čak pet ekipa ispasti iz Srpske lige na kraju sezone, a da se spase, ni matematičke šanse više nema „Sloga“ iz Kraljeva, još ranije „Zvižd“.
TABELA: 1. Mačva 59, 2. Budućnost Krušik 50 3. Smederevo (-1) 49, 4. Sloga (P) 44, 5. Železničar (L) 40.... 12. Šumadija (A) 34, 13. Mokra Gora 34, 14. Jedinstvo (Ub) 33, 15. Sloga (K) 27, 16. Zvižd 20.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa