26. maj 2016.26. maj 2016.
Poetsko-muziČko veČe u Krupnju

OJ DEVOJKO, DUŠO MOJA

Nastup pesnika ljubavne poezije i članica etno-grupe „Lozice“ iz Loznice
U četvrtak 19. maja u 19 sati u čitaonici Biblioteke „Politika“ Krupanj održano je poetsko-muzičko veče „Oj devojko, dušo moja“ u kome su učestvovali pesnici Ljutomir Rundić, Slobodan Cole Gavrilović i Cvetko Vilotić, a raznovrsnost programa je uveličao nastup etno-grupe „Lozice“ iz Loznice.
Od idejnog tvorca i scenariste programa Ljutomira Rundića, koji je ovim povodom kazivao stihove nekoliko svojih pesama, saznajemo da je ideja za ovakav sadržaj nastala iz pokušaja da se publici predstavi kolažni program. Prema njegovom mišljenju dolazi do određene prezasićenosti jednovrsnim programima poput klasičnih pesničkih večeri. Pesnik i slikar Slobodan Cole Gavrilović je zadovoljan učešćem i doprinosom i nada se da je svojim pesmama koje govore o ljubavi dočarao neka osećanja koja u svakom od nas postoje.
Dunja Blažić je deo sedmočlane ženske etno-grupe „Lozice“ iz Loznice u sastavu KUD „Vuk Karadžić“ iz Loznice. Ovakva grupa ne postoji u našem kraju, sastaju se i pevaju zajedno oko pola godine i u Krupnju su premijerno izvele sedam pesama sa skromnog repertoara. Radi se o starim etno-pesmama i nekim pesmama koje su naknadno obrađene.
D.Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa